Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

OSTAJAN OPAS

Rahoitus ja Pankki Turkissa

RAHOITUS JA PANKKI TURKISSA

Turkin talous on yksi maailman vahvimmista talouksista; se on vapaa markkinatalous, jossa sovelletaan kilpailusääntöjä. Yksityinen sektori on johtavassa asemassa, kun taas julkisella sektorilla on säätelytehtävä ja tuotteet ja palvelut vaihdetaan yksilöiden ja organisaatioiden välillä esteettä. 

Rahoitus ja pankki toiminnan rakenteelliset ja vahvat uudistukset Turkissa ovat auttaneet kehittämään taloutta yhdeksi maailman vahvimmista talouksista. Näiden uudistusten ansiosta on perustettu itsenäinen talousyhteisö, jolla on vankka infrastruktuuri ja joka vahvistaa Turkin taloutta.

Turkin Liira 

Turkin tasavallan virallinen valuutta on “Turkin liira”. (TL) TL on saatavana paperiseteleinä (seteleinä) ja kolikoina. Seteleiden etupinnan vasemmassa yläkulmassa on kosketuspisteitä näkövammaisille.

Pankkijärjestelmä

Pankkien ensisijainen tehtävä on vastaanottaa talletuksia, myöntää lainoja ja ennakkomaksuja yksityishenkilöille ja yhteisöille sekä hyötyä näistä liiketoimista. 

Talletus- ja nostotilit Turkin liiralle, ulkomaan valuutalle tai kullalle voidaan avata talletus- ja osallistumispankeissa. Valtio takaa jopa 100 000 TL turkkilaiseen pankkiin tallettamastasi rahasta. 

Tilin Avaaminen

Kuten kaikilla turkkilaisilla, sinulla on oikeus avata pankkitili. Vaikka olisit työtön tai sinulla ei ole varoja tallettaaksesi tai olet konkurssissa, voit avata tilin Turkissa toimiviin pankkeihin. Sinun tulee hakea pankkiin ja esittää seuraavat vaadittavat asiakirjat Pankkitilin avaamiseksi:

 • Passi tai henkilöllisyystodistus
 • Veronumero Turkissa
 • Mikä tahansa lasku (sähkö, vesi, puhelin, kaasu, matkapuhelin), joka sisältää osoitteesi kotimaassasi. Laskun tulee olla ajankohtainen ja enintään kolme kuukautta vanha.

Pankkitilin avaamisen avulla voit nostaa rahaa, suorittaa maksuja tai rahansiirtoja tai tehdä luottotoimintoja. 

Nämä palvelut ovat saatavilla 24/7 pankkiautomaattien, puhelimen ja verkkopankin kautta. 

Lisätietoja rahoituksesta ja pankkitoiminnasta Turkissa, saat ottamalla yhteyttä meihin tai voit ottaa yhteyttä pankkiisi.  

Asuntolaina (luotto)

Asuntolainaa saat pankista ostaessasi kiinteistöjä Turkista. Jokaisella pankilla on erilaiset asuntolainan myöntämisehdot. Muista hankkia tietoa asuntolainoista eri pankeista, jos aiot käyttää luottoa. 

Kiinnitys: Oikeudellinen sopimus, jolla pankki tai muu velkoja lainaa rahaa korolla vastineeksi velallisen omaisuuden ottamisesta omistukseensa, sillä ehdolla, että omistusoikeuden luovutus mitätöityy velan maksamisen jälkeen.

Asuntolainaa varten Vaadittavat Asiakirjat: 

 • Kiinteistösi omistusoikeus (Tapu)
 • Asiakkaan notaarin vahvistamat passinkopiot tai oleskeluluvat, mukaan lukien asiakkaan osoite ulkomailla 
 • Virallinen veroilmoitus edelliseltä vuodelta asiakkaan asuinmaasta
 • Viimeisin neljännesvuosittainen palkkalaskelma (työntekijöille). Eläketodistus (eläkkeellä oleville), työnantajan allekirjoittama ulkomailla
 • Pankkitilikirja tai luottokortti/luottotiliote (pankin hyväksymä), joka sisältää tapahtumat kyseisellä tilillä viimeisen kuuden kuukauden ajalta
 • Viitekirje työntekijöille (ulkomaisen työnantajayhtiön hyväksymä)
 • Virallinen asiakirja, joka vahvistaa henkilökohtaisen omaisuuden
 • Credit Registration Bureau (CRB) -rekisteröinti asiakkaan asuinmaasta
 • Kopio laskusta (vesi, sähkö jne.), joka todistaa asiakkaan osoitteen asuinmaassa

Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä tai voit kysyä mistä tahansa pankista Alanyassa.

Luottokortti   

Voit hakea luottokorttia; Pankit voivat kuitenkin hylätä hakemuksesi lähettämiesi asiakirjojen ja luottohistoriasi perusteella.

Luottokorteilla on kaksi erilaista rajoitusta Turkissa. Ensimmäinen on henkilöille kohdistettu raja, jossa heidän ansiot määräävät ylärajan. On myös luottokorttiraja, mikä tarkoittaa, että jokaisella luottokortilla voi olla erilainen raja. Lähes kaikki julkiset ja yksityiset tahot hyväksyvät luottokortits.

Rahansiirrot

Voit suorittaa pankkisiirron tai EFT:n siirtääksesi rahaa pankkitililtä toiselle. Rahan siirtämistä tililtä toiselle samassa pankissa kutsutaan siirroksi ja rahan siirtämistä pankkitililtä toiselle eri pankista kutsutaan EFT:ksi (elektroninen varojen siirto). Siirrot suoritetaan käymällä pankin konttorissa, verkko- tai puhelinpankissa, pankkiautomaateissa ja mobiilisovelluksissa. 

Koska pankeilla voi olla erilaisia sovelluksia kansainvälisiä rahansiirtoja varten, voi olla tarpeen käydä konttorissa. Voit myös siirtää rahaa missä päin maailmaa tahansa maksua vastaan kansainvälisten rahansiirtomenettelyjen kautta.

Pankkiautomaattien käyttö

Pankkiautomaatit mahdollistavat pankkitilien rahan käytön milloin tahansa. Pankkiautomaattien käyttöä varten sinun on hankittava pankki- tai luottokortti hakemalla tiliä pitävältä pankilta. Tietyt maksutapahtumat, jotka pankki- tai luottokortin haltijat voivat suorittaa pankkiautomaatin kautta, ovat seuraavat: 

 • Rahan nostaminen tiettyyn päivittäiseen rajaan asti
 • Maksaa sähkölaskuja, vesilaskuja jne
 • Turkin liiran tallettaminen ennakkoon maksetuille puhelintileille
 • Pankkitiliotteen näkeminen
 • Rahan tallettaminen tilillesi
 • Luottokorttivelkojen maksaminen
 • Rahansiirtojen ja EFT-tapahtumien tekeminen

Vaikka jokaisella pankilla on omat pankkiautomaatit, jotkut käyttävät niitä yhteiskäyttössä. Tiliä pitävän pankin pankkiautomaatin käyttö on ilmaista. Maksuja voidaan kuitenkin periä, kun käytät toisen pankin yhteistä pankkiautomaattia.

Valuuttamuunnos

Turkissa on monia valuutanvaihtopisteitä, joissa voit ostaa ja myydä erilaisia ulkomaan valuuttoja. Euro, dollari ja punta ovat yleisimmät valuutat valuutanvaihtopisteissä. Voit myös vaihtaa rahaa pankkien kautta. Valuuttakurssit voivat vaihdella pankkien ja valuutanvaihtopisteiden välillä. 

Koska useimmat pankit ja valuutanvaihtopisteet ovat kiinni viikonloppuisin, suosittelemme valuutan muuntamista arkisin.

Compare listings

Compare