Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

OSTAJAN OPAS

LIIKETOIMINTA JA TYÖSKENTELY TURKISSA

LIIKETOIMINTA JA TYÖSKENTELY TURKISSA

Kun olet ostanut kiinteistön Turkista, yksi parhaista tavoista integroitua on etsiä työtä tai perustaa oma yritys Turkista. Perustuslaki takaa oikeuden perustaa liiketoiminta tai työskentely oikeuden Turkissa. Ja jokaisella on oikeus tähän, myös ulkomaalaisilla mutta tietyt kriteerit on täytettävä. 

  • Yrityksen aloittamiseen on hankittava tarvittavat luvat.
  • Sinun on hankittava työlupa voidaksesi työskennellä.  

Alle 15-vuotiaiden lasten työllistäminen on ehdottomasti kielletty Turkissa, ja 15–18-vuotiaisiin lapsiin sovelletaan tiettyjä rajoituksia. Tällaisten oikeuksien loukkaamisesta määrätään ankaria seuraamuksia.

Yrityksen perustaminen Turkissa

Nopeasti kehittyvän ja kukoistavan taloutensa ansiosta Turkki on yksi niistä maista, joka houkuttelee sijoittajien huomion maailmanlaajuisesti. Nuorella (yli 35 miljoonaa), hyvin pätevällä, kilpailukykyisellä ja dynaamisella työvoimalla, kehittyneellä kuljetusjärjestelmällä, televiestinnällä ja energiateollisuuden infrastruktuurilla sekä keskeisellä sijainnillaan Turkki on maailman johtavien talouksien joukossa. 

Turkki saa vuosittain yli 15 miljoonaa dollaria suoria ulkomaisia sijoituksia ja siellä on yli 50 000 ulkomaalaisten johtamaa yritystä. Voit myös sijoittaa Turkkiin samoilla ehdoilla ja oikeuksilla kuin Turkin kansalaiset. Voit sijoittaa panoksena olemassa olevaan yritykseen Turkissa tai perustaa oman yrityksen

Lisäksi, jos todistat, että olet tehnyt yhteensä vähintään 500,000 dollarin kiinteän pääoman investoinnin Turkkiin teollisuus- ja teknologiaministeriölle, sinulla on oikeus hakea Turkin kansalaisuutta.

Oikeus Työhön ja Työlupahakemukset

Sinun on hankittava työlupa työskennelläksesi laillisesti Turkissa ulkomaalaisena. Työluvat myöntää perhe-, työ- ja sosiaaliministeriö. 

Tärkeää Tietoa Työluvista

  • Allekirjoitettuasi työsopimuksen työnantajasi kanssa voit hakea työlupaa. 
  • Työnantajan on maksettava hakemuksesta aiheutuvat maksut, eikä työnantajan tule vaatia tai pakottaa sinua maksamaan näitä maksuja. 
  • Kun haet työlupasi uusimista, voit työskennellä samalla työpaikalla ja samassa työssä 45 päivää alkuperäisen työlupasi päättymisen jälkeen.
  • Työnantajat, joilla on ulkomaalaisia, joilla ei ole työlupaa, saavat hallinnollisen sakon jokaisesta ulkomaalaisesta työntekijästä. 
  • Sekä työnantajilla että työntekijöillä on tiettyjä oikeuksia ja velvollisuuksia elinkeinoelämässä. Työssäkäyvällä ulkomaalaisella, jolla on työlupa, on samat oikeudet kuin Turkin kansalaisella.

Jos työskentelet ilman työlupaa; Sinulle voidaan määrätä hallinnollisia sakkoja, et ole oikeutettu työntekijöille lain tarjoamiin oikeuksiin ja takeisiin.

Compare listings

Compare