Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

OSTAJAN OPAS

Terveydenhoito palvelut Turkissa

TERVEYDENHOITO PALVELUT TURKISSA

Terveydenhoito palvelut Turkissa ovat erittäin kattavat ja laadukkaat. Jos sinulla on yksityinen tai yleinen sairausvakuutus, voit hyötyä terveydenhoito palveluista vakuutusturvastasi riippuen. Sinun on maksettava terveydenhuolto palveluista, jos et ole vakuutettu. Turkin terveydenhuolto järjestelmä sisältää ensiaputerveydenhuollon palvelut sekä perus-, toissijaiset ja korkea-asteen terveydenhuoltokeskukset.

Terveydenhuollon ensiapu palvelut

Päivystyspalveluihin kuuluvat terveyspalvelut, joita tarjotaan tapaturman, loukkaantumisen tai äkillisten kriittisten terveysongelmien sattuessa.

Ambulanssipalvelut: Voit saada lääkintäapua soittamalla hätänumeroon 112. Kun soitat numeroon 112, sinun on annettava tiedot kuten sijainti, hätätilanteen syy ja potilaiden tai loukkaantuneiden lukumäärä. Hätänumeron 112 viranomaiset voivat pyytää lisätietoja tarjotakseen sinulle asianmukaisia terveydenhoito palveluita ja on ratkaisevan tärkeää antaa oikeat tiedot. 

Sairaalan Ensiapu palvelut: Sairaaloiden päivystysosastot tarjoavat 24 tunnin palvelua. Sinun tulee käyttää näitä terveydenhuoltopalveluita vain hätätapauksessa, ne tarjoavat ensihoito- ja vastaanottopalveluita.

Perusterveydenhuollon palvelut

Perusterveydenhuollon palveluita tarjotaan Perheterveyskeskuksissa ja Vapaaehtoisterveyskeskuksissa. Nämä keskukset tarjoavat ambulatorisia diagnoosihoito- ja rokotuspalveluita tartuntatautien ja epidemioiden torjumiseksi, gynekologisia ja lisääntymisterveyspalveluja sekä yleisiä imeväisten, lasten ja nuorten terveydenhuoltopalveluita.

Toissijaiset Terveys palvelut: 

Toissijaisia terveydenhuolto laitoksia ovat valtion sairaalat (ei yliopisto- ja tutkimussairaalat), sivusairaalat, suu- ja hammasterveyskeskukset, yksityiset sairaalat ja lääkärikeskukset.

Kolmannen Asteen Terveydenhuolto palvelut

Kolmannen asteen terveydenhuoltolaitoksia ovat yliopisto- ja tutkimussairaalat, sivusairaalat ja yliopistosairaalat, jotka ovat sidoksissa terveysministeriöön.

Ensiaputerveydenhuollon lisäksi nämä terveyskeskukset tarjoavat:

 • Ambulatoriset diagnoosi- ja hoitopalvelut.
 • Sairaalahoitopalvelut.
 • Kirurgiset leikkaukset.
 • Psykiatriset palvelut.
 • Suun ja hampaiden terveyspalvelut.

Voit varata ajan julkisiin sairaaloihin soittamalla numeroon 182 tai käymällä osoitteessa  www.hastanerandevu.gov.tr. Ajanvaraus lyhentää odotusaikaasi sairaaloissa ja parantaa saamasi palvelun laatua. Yliopistosairaalat ja yksityissairaalat eivät kuitenkaan kuulu ajanvarausjärjestelmään.

Sairausvakuutusjärjestelmä

Suosittelemme, että sinulla on sairausvakuutus Turkissa oleskelusi aikana, jotta voit hyötyä terveydenhuolto järjestelmästä tehokkaasti. Jos sinulla on yksityinen sairausvakuutus, voit saada terveydenhuolto palveluita vakuutusturvasi mukaan. Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat yksityisiä sairausvakuutuksia eri kattavuudella ja hinnalla. On suositeltavaa kääntyä vakuutusyhtiöiden puoleen ja tehdä yksityiskohtaista markkinatutkimusta parhaan vakuutussopimuksen valitsemiseksi tarpeidesi perusteella. 

Maakunnan sosiaaliturvaosastot tarjoaa yleisen sairausvakuutuksen Turkissa, mikä tarkoittaa, että viranomainen myöntää ne. Yleinen sairausvakuutus edellyttää yhden vuoden asumista. Kuitenkin ulkomaalaiset, jotka opiskelevat Turkissa, voivat saada vakuutuksen pyynnöstä kolmen kuukauden kuluessa alkuperäisestä rekisteröinnistä riippumatta yhden vuoden oleskeluvaatimuksesta. Voit hakea maakunnan sosiaaliturvaosastolta alla luetelluilla asiakirjoilla yleisen sairausvakuutuksen aloittamiseksi varmistaaksesi, että saat valtion tarjoamia terveydenhuoltopalveluita.

 • Oleskelulupa asiakirja
 • Alkuperäinen asiakirja tai kopio kirjeestä, josta käy ilmi sairausvakuutuksesi sosiaaliturvaasema kotimaassasi, jonka saa asianomaisen vieraan maan sosiaaliturvaorganisaatiosta tai työasiakastoimistosta 
 • Sitoumus (pyyntö)lomake
Yleisen Sairausvakuutuksen Kattavuus

Kun olet rekisteröitynyt yleiseen sairausvakuutusjärjestelmään, sinä, puolisosi ja alle 18-vuotiaat lapsesi voit hyötyä terveydenhuolto palveluista. Lisäksi alle 20-vuotiaat lapsesi, jotka käyvät lukiossa (tai vastaavassa koulussa) tai joilla on oppisopimuskoulutusta ja ammatillista koulutusta yrityksissä.

Alle 25-vuotiaat lapset, jotka käyvät korkeakoulussa ja ovat naimattomia tai jotka ovat vammaisia ja naimisissa, äitisi ja isäsi, joiden toimeentulo on sinusta riippuvainen, voivat myös hyötyä terveydenhuolto palveluista.

Yleinen sairausvakuutus irtisanotaan seuraavin ehdoin;  

 • Jos oleskelulupasi vanhenee
 • Saat vakuutetun työpaikan toisessa maassa
 • Sisällytetään toiseen yleisen sairausvakuutuksen kattavuuteen
 • Kuolema tai katoaminen

Turkin sairaalajärjestelmä on kuvattu yllä yleisesti. Lisäksi eri asemassa olevat ulkomaalaiset voivat hyötyä terveydenhuolto palveluista tietyin ehdoin. Pyydä IDEAL Estatesilta lisätietoa näiden tilanteiden eroista.

Turkki ei kata ulkomailla oleskelevien ja yleisen sairausvakuutuksen alaisia vakuutussopimuksia. Turkissa voidaan kuitenkin soveltaa erityisiä vakuutussopimuksia, jotka kattavat 28 maan kanssa allekirjoitetut vastavuoroiset sosiaaliturvasopimukset.

Lisätietoja saat vierailemalla   SGK:n Verkkosivuilla.

Apteekit ja Lääkkeiden Ostaminen

Jos lääkärisi katsoo tarvitsevasi lääkitystä, hän voi kirjoittaa sinulle reseptin. Lääkkeet saat apteekista. Suurin osa apteekeista on avoinna klo 9.00-19.00. Jokaisella alueella on kuitenkin yöpäivystävä apteekki (käytettävissä klo 19.00-09.00). Paikallisen yöpäivystävän apteekin osoite ja puhelinnumero näkyvät muiden apteekkien ikkunassa ja julkaistaan paikallislehdissä ja Internetissä.

Jos sinulla on yksityinen sairausvakuutus, maksat ensin lääkäri- ja lääkekulut. Kulusi hyvitetään, kun esität laskut ja reseptit vakuutusyhtiölle.

Compare listings

Compare