Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Antalya on vastaanottanut yli miljoona ulkomaalaista turistia

Yabancı Turisti

Last Updated on 4 kesäkuun, 2024 by tuula

Antalya, Turkin suosittu lomakohde, on jo vastaanottanut yli miljoona ulkomaalaista turistia, kuten ”Hurriyet Daily News” raportoi.

Antalya on vastaanottanut jo yli miljoona ulkomaalaista turistia ja maakunta tavoittelee tänä vuonna 17 miljoonaa  turistia. Kuvernööri Ersin Yazıcı vahvisti, että venäläiset muodostavat suurimman vierailijaryhmän, 30 prosenttia kaikista vierailijoista. Saksalaiset sijoittuivat toiseksi 24 prosentilla ja britit kolmannella sijalla. Muita merkittäviä vierailijaryhmiä ovat iranilaiset, puolalaiset, israelilaiset, tanskalaiset, ukrainalaiset ja hollantilaiset.

Kuvernööri ilmaisi optimismia tulevan matkailukauden suhteen ja odotti lisää turisteja Euroopasta ja Israelista. Myös paikallinen hotelliteollisuus on toiveikas, ja monet odottavat suurta kysyntää. Antalyan lentokentälle saapuu päivittäin yli 100 lentokonetta ulkomailta.

Turkki tavoittelee 60 miljoonaa ulkomaalaista turistia vuonna 2023, viime vuonna turistien määrä kasvoi, ja maassa vieraili lähes 45 miljoonaa ulkomaalaista, kun vuonna 2021 heitä oli 24,7 miljoonaa. Vuonna 2022 saksalaiset olivat ulkomaisten matkailijoiden listan kärjessä 5,7. miljoonaa, kun venäläisten osuus kaikista ulkomaisista turisteista oli 11,7 prosenttia eli 5,2 miljoonaa. Britit sijoittuivat kolmanneksi 3,4 miljoonalla saapujalla.

Turkkiin tänä vuonna odotetaan saapuvan noin 7 miljoonaa venäläistä, joten Venäjältä Turkkiin lennetään tänä kesäkaudella 171 lentoa päivässä paikallisten tiedotusvälineiden aikaisempien raporttien mukaan.

Compare listings

Compare