Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Matkailu Turkissa

Last Updated on 12 kesäkuun, 2024 by tuula

Turkki on ainutlaatuinen ja esimerkillinen maa sijaintinsa, Turkin matkailun monimuotoisuuden ja ominaisuuksien sekä kulttuuri- ja taiteellisen toiminnan osalta. Sivilisaatioiden syvää kulttuuriperintöä ja erilaisia ​​maantieteellisiä nähtävyyksiä yhdistävä Turkki on tärkeässä asemassa kansainvälisellä matkailualalla ja matkailu Turkissa vain kasvaa.

Sivilisaatiot, jotka ovat jättäneet jälkensä Anatolian alueelle, juontavat juurensa 7500 eKr. Turkissa on 17 kulttuuri- ja luonnonperintökohdetta ja maailmanperintökohdetta. UNESCO myöntää tämän statuksen kansainvälisesti merkittäville luonnonmuodostelmille, patsaille ja arkeologisille kohteille, jotka ovat arvostuksen ja suojelun arvoisia.

Turkki on arvostettu maa, jolla on alueita, joilla voi aina kokea kaikkien vuodenaikojen ominaisuuksia: sen vihreät metsät, lumiset hiihtovuoret, saastumattomat meret, rannat, lämpölähteet, vieraanvaraiset ihmiset ja yksi maailman tunnetuimmista keittiöistä.

Lisätietoja on kulttuuri- ja matkailuministeriön kulttuuriperinnön ja museoiden pääosaston verkkosivuilla www.kulturvarliklari.gov.tr.

Kesä matkailu Turkissa

Egeanmeren, Välimeren, Marmaran ja Mustanmeren ympäröimällä Turkilla on turistikohteita ja rantoja. Kesät ovat pitkiä ja aurinkoisia Egeanmeren ja Välimeren rannoilla. Missä vuotuinen keskimääräinen auringonpaisteen kesto on melko pitkä. Meriveden lämpötila on yli 20 astetta 6-8 kuukautta vuodessa. Lisäksi lukemattomat järvet, tasangot, metsät ja nuoret tulivuorenmuodostelmat ovat houkuttelevia turistikohteita. Erityisesti Välimeren alueen rannikkoalueilla on suuri matkailupotentiaali. Antalya ja Alanya ovat Välimeren alueen suosituimpia matkailukohteita.

Kesät ovat pitkiä ja aurinkoisia Välimeren ja Egeanmeren rannoilla

Talvi matkailu Turkissa

Turkilla on myös erinomaiset mahdollisuudet talvimatkailussa. Hiihtokeskukset korkeilla lumipeitteisillä vuorilla tekevät Turkista tärkeän talvimatkailukohteen. Monet alueet sopivat talvimatkailuun Marmaran ja Egeanmeren alueilta Itä-Anatolian alueelle. Talvimatkailukeskuksista erottuvat vastaavasti Bursa-Uludağ, Kocaeli-Kartepe, Bolu-Köroğlu-Kartalkaya, Kastamonu-Ilgaz, Kayseri-Erciyes, Erzurum-Palandöken, Erzincan-Ergan ja Kars-Sarıkamış.

Turkki on talvimatkailun tärkeä kohde hiihtokeskeineen ja korkeine lumipeitteineen kesällä ja talvella.

Terveysmatkailu

Turkki on ihanteellinen maa lääketieteelliselle ja vaihtoehtoiselle terveysmatkailulle ilmastonsa, meriensä, rantojensa, lämpölähteiden, metsien, tasangoiden ja kätevien kulkuvälineiden ansiosta. Siitä on tullut merkittävä lääketieteellisen matkailun kohde, jossa on useita innovaatioita ja lääketieteen kehitystä, puhumattakaan sen kohtuuhintaisuudesta.

Turkkiin pääsy ja viisumimenettelyt

Voit tulla Turkkiin tai poistua sieltä passilla tai vastaavilla asiakirjoilla rajaporteilla. Viisumi, viisumivapaus, oleskelulupa tai työlupaasiakirja antaa sinulle mahdollisuuden tulla Turkkiin ja oleskella siellä.

Sinulla on oltava passi tai vastaava asiakirja, joka on voimassa vähintään 150 (sataviisikymmentä) päivää ennen viimeistä voimassaolopäivää voidaksesi päästä Turkkiin.

Viisumimenettelyt

Matkustaaksesi Turkkiin sinun on hankittava maallesi määritetty e-viisumi osoitteesta www.evisa.gov.tr ​​tai haettava henkilökohtaisesti jossain ulkomaanedustustossamme. Lisätietoja maiden kelpoisuudesta on osoitteessa www.evisa.gov.tr tai www.mfa.gov.tr.

Tiettyjen maiden kansalaiset voivat olla vapautettuja viisumeista matkustaessaan Turkkiin. Viisumista vapautettujen maiden kansalaisilta ei vaadita maahantulolupaa, ja heidän tulee oleskella normaalien viisumiehtojen mukaisesti. Viisumipakon ulkopuolelle jäävien maiden kansalaisille riittää passi tai vastaava asiakirja. Lisätietoja viisumivapaudesta maista on osoitteessa www.mfa.gov.tr.

Lisäksi he voivat saapua maahamme kansallisilla henkilöllisyystodistuksillaan kahdenvälisten sopimusten puitteissa. Voit käydä osoitteessa www.mfa.gov.tr ​​saadaksesi lisätietoja.

Vakioviisumi sallii oleskelun enintään 90 (yhdeksänkymmentä) päivää jokaisen 180 (sadan kahdeksankymmenen) päivän sisällä.

Sinun on haettava oleskelulupaa voidaksesi oleskella/asua pidempään Turkissa

Compare listings

Compare