Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Syedran muinainen kaupunki

Syedra Antik Kenti

Last Updated on 3 kesäkuun, 2024 by tuula

Syedran muinainen kaupunki. Tutustu Alanyan rikkaaseen historiaan ja henkeäsalpaaviin maamerkkeihin.

Jos olet innokas historian ystävä tai vain rakastat muinaisten raunioiden tutkimista, Syedran pitäisi epäilemättä olla bucket-listallasi. Sekin rauhallisessa kylässä, vain 23 km Alanyasta itään, sijaitsee kiehtova Syedran muinainen kaupunki. Se tarjoaa kurkistuksen roomalaisen sivilisaation rikkaaseen kuvakudosseen.

Syedralla on kunnioitusta herättävä perintö, joka ulottuu vuosituhansien ajan. Sen alkuperä juontaa juurensa 7. vuosisadalle eKr., ja kaupunki kukoisti 1200-luvulle jKr. Syedran loiston huippu oli 2. ja 3. vuosisadalla, jolloin se kukoisti yli 4000 asukkaan eloisalla väestöllä.

Kun vaeltelet tämän merkittävän roomalaisen asutuksen jäänteiden läpi, sinut kuljetetaan ajassa taaksepäin. Sivustoa koristavat lukuisat hyvin säilyneet rauniot, joista jokainen toistaa oman tarinansa. Näkyvimmät niistä ovat suuret rapatut säiliörivit, jotka ovat nerokkaasti peräisin luonnollisesta vesilähteestä. Lumoava kasteluola ja mosaiikkilattialla varustetun upean kylvyn jäänteet huokuvat kaikuja kaupungin menneestä runsaudesta.

Kuntosalin jäänteet, pylväikköinen katu kauppoineen, temppeli ja teatteri. Kaikki tämä herättää syedrassa aikoinaan kukoistaneen eloisan sosiaalisen elämän. Lisäksi kirkkojen, hallintorakennusten, akropolisin ja hautausmaan läsnäolo kuvaa kaupungin kulttuurisen ja uskonnollisen merkityksen syvyyttä.

Yksi Syedran kohokohdista on vaikuttava monumentaalinen portti, joka seisoo edelleen ylpeänä.

Alanyan museon johdolla vuonna 1994 aloitetut arkeologiset kaivaukset ovat löytäneet historiallisten ihmeiden aarreaitta. Kaupungin yläosan pääkatu paljastettiin, ja erilaisia ​​rakennuksia, kuten temppeli, teatteri, kaupat, kylpylät, kaupunginmuurit ja vesisäiliöt, on tuotu esille. Arkeologien vuonna 2011 tekemä vedenalainen tutkimus paljasti merkittävänä löytönä pronssikaudelta, lähes 5 000 vuotta sitten peräisin olevia jäänteitä.

Syedraan saapuminen on sinänsä ihastuttava matka.

Autolla voit seurata Alanya-Mersin moottoritietä ja kääntyä Kargıcakin ohitettuasi kohti Seki Villagea. Julkista liikennettä suosiville kannattaa matkustaa Alanya-Gazipaşa-bussilla ja poistua Seki Villagesta.

Syedra toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleiksi joka päivä maanantaita lukuun ottamatta. Vierailuajat vaihtelevat vuodenajan mukaan.

Kesäisin voit tutustua kohteeseen klo 8.30-19.00. Talvella sivusto on avoinna klo 8.30-17.30. Parasta on, että sisäänpääsymaksua ei ole, joten se on saavutettavissa oleva ja rikastuttava kokemus kaikille historian ystäville.

Lopuksi Syedra on merkittävä todistus antiikin Rooman sivilisaation loistosta. Se kutsuu matkailijat uppoutumaan sen kiehtovaan historiaan. Kun vaeltelet tämän menneen aikakauden jäänteiden läpi, olet kiehtonut jokaiseen kiveen kaiverrettuihin tarinoihin. Olitpa siis sydämeltään tutkimusmatkailija tai historian harrastaja. Syedra lupaa unohtumattoman matkan jättäen sinut kunnioitukseen tämän muinaisen kaupungin kestävää perintöä kohtaan.

Compare listings

Compare