Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Pandemian jälkeiset kiinteistötrendit Turkissa

Post-Pandemic Property Trends in Turkey

Last Updated on 22 maaliskuun, 2024 by tuula

Pandemian jälkeiset kiinteistötrendit Turkissa: muutos kohti tilaa, mukavuutta ja investointeja

COVID-19-pandemia muutti perusteellisesti tapaamme elää, työskennellä ja olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa. Tämä vaikutus ulottui paljon kansanterveyden ulkopuolelle ja vaikutti merkittävästi maailmanlaajuisiin kiinteistömarkkinoihin, mukaan lukien Turkin dynaaminen maisema. Tutustutaan mitä ovat pandemian jälkeiset kiinteistötrendit Turkissa ja tutkitaan, miten ostajien mieltymykset ovat kehittyneet ja mitä jännittäviä uusia suuntauksia markkinat ovat ottamassa.

Alkuvaiheen hidastuminen ja hallituksen vastaus

Pandemian alkuvaiheessa Turkin kiinteistömarkkinat hidastuivat luonnollisesti. Sulkutoimenpiteet, matkustusrajoitukset ja yleinen taloudellinen epävarmuus aiheuttivat ymmärrettävästi taukoa ostotoiminnassa. Turkin hallitus vastasi kuitenkin nopeasti markkinoiden vahvistamiseen tähtäävillä käytännöillä. Näitä olivat mm:

  • Alennetut korot kiinteistöprojekteissa
  • Verohelpotukset kiinteistöjen ostoon
  • Helpotetut luottomahdollisuudet

Nämä toimenpiteet tarjosivat markkinoille kipeästi kaivattua potkua, mikä lievensi alkuperäistä lamaa.

Prioriteettien muuttaminen: Tilaa, mukavuutta ja viihtyisyyttä

Pandemia määritteli uudelleen, mitä ihmiset arvostavat asuintiloissa eniten. Pitkiksi ajoiksi koteihinsa jääneet ostajat asettivat etusijalle kiinteistöt, jotka tarjoavat:

  • Suuremmat asuinalueet: Ahtaiden keskusta-asuntojen kysyntä laski ja tilalle kaipuu tilavammista asunnoista. Lähiöissä ja rannikkoalueilla, joissa on omakotitaloja ja huviloita, kiinnostus kasvoi.
  • Erilliset työtilat: Etätyön lisääntymisen myötä omistettujen kotitoimistojen tarve tuli ratkaisevaksi. Kiinteistöt, joissa oli vapaata huonetta tai joustavat pohjaratkaisut, jotka voidaan mukauttaa työskentelytiloihin, tulivat erittäin kysytyiksi.
  • Ulkotilat: Parvekkeet, terassit ja puutarhat tulivat arvostetuiksi sulkujen aikana. Ostajat etsivät aktiivisesti kiinteistöjä, joista on pääsy yksityisille ulkoalueille, raitista ilmaa ja yhteyttä luontoon kaipaaville.
  • Parannetut mukavuudet: Aidatuista yhteisöistä, joissa oli paikan päällä olevia palveluita, kuten uima-altaita, kuntokeskuksia ja viheralueita, tuli yhä houkuttelevampia. Nämä tarjosivat yhteisöllisyyden tunnetta ja helpotusta kodin rajoista.

Sijoitusmahdollisuudet

Monet sijoittajat näkivät mahdollisuuden ostaa kiinteistöjä suosituista matkailukohteista, kuten Antalyasta, Bodrumista ja Fethiyestä. Näistä kiinteistöistä voi nauttia henkilökohtaisilla lomilla ja samalla tuottaa tuloja lyhytaikaisten vuokrausten kautta, kun niitä itse ei käytä.

Nousevat trendit: Katse tulevaisuuteen

Tulevaisuudessa monet trendit muokkaavat pandemian jälkeisiä Turkin kiinteistö markkinoita:

  • Keskity kestävään kehitykseen: Ostajat ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta ympäristöystävällisiin kiinteistöihin, joissa on energiatehokkaita ominaisuuksia ja kestäviä rakennusmateriaaleja.
  • Älykodin tekniikka: Älykodin tekniikoiden, kuten automaattisen valaistuksen ja lämpötilan säädön, integroinnista on tulossa haluttu ominaisuus, joka tarjoaa käyttömukavuutta ja parempaa energianhallintaa.
  • Coliving-tilojen lisääntynyt kysyntä: Coliving-tilat, jotka tarjoavat yhteisiä asumisjärjestelyjä yksittäisten makuuhuoneiden ja yhteisten tilojen kanssa, ovat saamassa vetoa erityisesti nuorten ammattilaisten ja digitaalisten paimentolaisten keskuudessa.

COVID-19-pandemia epäilemättä muokkasi Turkin kiinteistömarkkinoita, mutta se aloitti myös uuden mahdollisuuksien aikakauden. Tilaan, mukavuuteen ja investointipotentiaaliin keskittyvät markkinat tarjoavat jännittäviä näkymiä sekä kotimaisille että kansainvälisille ostajille. Ymmärtämällä kehittyvät trendit ja tekemällä perusteellista tutkimusta voit navigoida pandemian jälkeisessä maisemassa ja löytää unelmiesi kiinteistön Turkista.


Usein kysytyt kysymykset: 

1. Nousevatko kiinteistöjen hinnat edelleen Turkissa?

Kyllä, kiinteistöjen hinnat Turkissa ovat jatkaneet nousuaan pandemian jälkeen. Hallitus on kuitenkin hiljattain toteuttanut toimenpiteitä inflaation hillitsemiseksi ja markkinoiden vakauttamiseksi.

2. Onko hyvä aika sijoittaa turkkilaiseen kiinteistöön?

Turkin kiinteistömarkkinat tarjoavat houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia erityisesti niille, jotka etsivät yhdistelmää elämäntapaetuja ja potentiaalia pääoman arvonnousulle. Perusteellinen tutkimus ja ammatillinen opastus ovat kuitenkin ratkaisevan tärkeitä ennen sijoituspäätösten tekemistä.

3. Mitkä lait liittyvät kiinteistön ostamiseen Turkista ulkomaalaisena?

Prosessi on suhteellisen yksinkertainen. Tärkeää on työskennellä hyvämaineisen kiinteistöalan yrityksen kanssa, joka pystyy hoitamaan laillisuusasiat ja varmistamaan sujuvan kaupankäynnin.

4. Missä ovat suosituimmat kiinteistön ostopaikat Turkissa?

Istanbul on edelleen suuri vetovoima, mutta rannikkoalueet, kuten Antalya, Bodrum ja Fethiye, ovat todistamassa lisääntynyttä sijoittajien kiinnostusta matkailupotentiaalinsa ja elämäntyyliensä houkuttelevuuden vuoksi.

Compare listings

Compare