Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Ulkomaalaisia, jotka tuovat autoja Turkkiin

Foreigners Bringing Cars into Turkey

Last Updated on 28 toukokuun, 2024 by tuula

Navigointi tiellä: Nykyiset lait ja määräykset koskien ulkomaalaisia, jotka tuovat autoja Turkkiin

Turkki, maa, joka tunnetaan upeista maisemistaan, rikkaasta historiastaan ja eläväisestä kulttuuristaan, on houkutteleva kohde matkailijoille kaikkialta maailmasta. Jos aiot tutustua tähän kauniiseen maahan omalla ajoneuvollasi, on tärkeää olla tietoinen laeista ja määräyksistä, jotka koskevat ulkomaalaisia, jotka tuovat autoja Turkkiin. Tässä blogikirjoituksessa annamme kattavan oppaan, joka auttaa sinua navigoimaan tiellä luottavaisest.

Perusasiat koskien ulkomaalaisia, jotka tuovat autoja Turkkiin

Oman auton tuominen Turkkiin on täysin mahdollista, mutta on välttämätöntä noudattaa tiettyjä menettelyjä ja vaatimuksia sujuvan maahantulon ja oleskelun varmistamiseksi. Tässä on huomioitavia perusnäkökohtia:

Väliaikainen maahantuonti

Ulkomaalaiset voivat tuoda autonsa Turkkiin väliaikaisesti ilman tullimaksuja. Tämä väliaikainen tuonti on yleensä sallittu kuuden kuukauden ajan. Ajoneuvon on oltava henkilökohtaiseen käyttöön, eikä sitä ole tarkoitettu myytäväksi, leasing- tai muuhun kaupalliseen tarkoitukseen.

Vaatimukset ja menettelyt

Ennen kuin tuot autosi Turkkiin, sinun on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja suoritettava tarvittavat toimenpiteet:

 1. Ajoneuvon omistusoikeus ja asiakirjat
  • Varmista, että auto on rekisteröity nimellesi ja että sinulla on kaikki tarvittavat omistus- ja rekisteröintiasiakirjat.
  • Ota ajokortti, passi ja viisumi mukaasi.
2. Väliaikainen sisääntuloasiakirja
  • Kun saavut Turkin rajalle, sinun on hankittava väliaikainen maahantuloasiakirja (TED) tullitoimipaikasta. Tämän asiakirjan avulla voit tuoda autosi maahan ilman tullimaksuja.
3. Autovakuutus
  • Voimassa oleva ajoneuvovakuutus on pakollinen. Varmista, että vakuutus kattaa autosi koko Turkissa oleskelusi ajan.
4. Rajatarkastus
  • Ajoneuvollesi voidaan tehdä tullitarkastus rajalla. Varmista, että autosi on hyvässä toimintakunnossa ja täyttää Turkin turvallisuus- ja päästöstandardit.
5. Oleskelun kesto
  • Kuten aiemmin mainittiin, voit pitää autosi Turkissa enintään kuusi kuukautta. Jos aiot jäädä pidempään, sinun on ehkä harkittava muita vaihtoehtoja, kuten ajoneuvon väliaikaista vientiä tai pidennyksen hakemista.

Turkissa ajaminen

Turkissa ajaessasi on tärkeää noudattaa sääntöjä ja määräyksiä oman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi:

  • Liikennesäännöt: Tutustu Turkin liikennesääntöihin, mukaan lukien nopeusrajoitukset, etuoikeus ja pysäköintisäännöt.
  • Turvavyöt: Turvavyöt ovat pakollisia kaikille ajoneuvon matkustajille.
  • Alkoholin raja: Veren alkoholin laillinen raja on 0,05 grammaa desilitrassa.
  • Liikennemerkit: Kiinnitä huomiota liikennemerkkeihin, jotka ovat yleensä sekä turkkiksi että englanniksi.

Tarkistuta ajoneuvosi paluutesi5 yhteydessä

Kun on aika lähteä Turkista, sinun on tarkistettava ajoneuvosi rajan tullitoimipaikassa. Varmista, että teet tämän valtuutetun ajan kuluessa, jotta vältytään seuraamilta tai ongelmilta tulevien käyntien aikana.

Oman auton tuominen Turkkiin voi olla kätevä ja mukava tapa tutustua maahan. On kuitenkin tärkeää ymmärtää ja noudattaa voimassa olevia lakeja ja määräyksiä, jotka koskevat autoja Turkkiin tuovia ulkomaalaisia. Noudattamalla kuvattuja menettelytapoja ja noudattamalla liikennesääntöjä saat sujuvan ja nautinnollisen ajokokemuksen tässä monipuolisessa ja kiehtovassa maassa.

Muista, että lait ja määräykset voivat muuttua, joten on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot Turkin tulli- ja kauppaministeriöstä tai lähimmästä Turkin suurlähetystöstä tai konsulaatista ennen matkalle lähtöä. Turvallisia matkoja ja hyvää ajoa Turkissa!

Compare listings

Compare