Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Kiinteistön ostamisen veroetuja Turkissa

Tax Benefits

Last Updated on 28 toukokuun, 2024 by tuula

Kiinteistön ostamisen veroetuja Turkissa Euroopan maiden kansalaisille

Turkista on tullut suosittu kohde ulkomaisten kiinteistöjen ostajille, ja eurooppalaiset sijoittajat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta. Maan strateginen sijainti, rikas kulttuuriperintö ja kukoistava talous tekevät siitä houkuttelevan valinnan niille, jotka haluavat sijoittaa kiinteistöihin. Houkuttelevan elämäntavan ja monipuolisten maisemien lisäksi tarjolla on useita kiinteistön ostamisen veroetuja Turkissa. Tässä on joitain mahdollisista eduista, joista suomalaiset ja muista Euroopan maista tulevat ulkomaalaiset ostajat voit nauttia:

Vapautus arvonlisäverosta (alv)

Yksi merkittävimmistä veroetuista Belgiasta ulkomaisille ostajille on vapautus arvonlisäverosta (ALV) asuinkiinteistöjä ostettaessa. Turkissa asuinkiinteistöjen arvonlisävero on tällä hetkellä 8 prosenttia, mikä voi olla huomattava kustannus. Ulkomaiset sijoittajat, mukaan lukien belgialaiset, ovat kuitenkin vapautettuja tämän veron maksamisesta, mikä tekee kiinteistöjen hankinnasta edullisempaa.

Ei pääomatuloveroa 5 vuoden jälkeen

Turkki tarjoaa ulkomaisille ostajille ainutlaatuisen edun pääomatuloveron osalta. Jos kiinteistö on omistettu vähintään viisi vuotta, sen myynnistä saatu voitto on vapautettu myyntivoittoverosta. Tämä kannustin tarjoaa belgialaissijoittajille erinomaisen mahdollisuuden sijoittaa kiinteistöihin pitkällä aikavälillä tietäen, että he voivat hyötyä verovapaasta voitosta, jos he päättävät myydä kiinteistön viiden vuoden kuluttua.

Alempi varainsiirtovero

Ulkomaiset ostajat, mukaan lukien suomalaiset, joutuvat ostaessaan kiinteistön Turkista alhaisemman varainsiirtoveron. Ulkomaisten sijoittajien varainsiirtovero on 4 %, mikä on huomattavasti alhaisempi kuin omassa maassaan. Tämä merkittävä ero varainsiirtoverokannoissa voi johtaa merkittäviin säästöihin ulkomaisille ostajille.

Kaksinkertaisen verotuksen välttämistä koskevat sopimukset

Turkki on solminut kaksinkertaisen verotuksen välttämissopimuksia (DTA) useiden maiden, mukaan lukien Belgian, kanssa. Näillä sopimuksilla pyritään estämään se, että henkilöitä verotetaan kahdesti samoista tuloista molemmissa maissa. Belgialaisille sijoittajille tämä tarkoittaa, että he voivat välttää verojen maksamisen omaisuustuloistaan sekä Belgiassa että Turkissa, mikä varmistaa oikeudenmukaisen ja avoimen verojärjestelmän.

Perintöveron edut

Turkissa ulkomaiset ostajat, myös belgialaiset, ovat oikeutettuja tiettyihin perintöveroetuihin. Kiinteistönomistajan valitettavan poismenon tapauksessa perintöveroprosentti on yleensä alhaisempi ulkomaalaisille kuin Turkin kansalaisille. Tämä näkökohta tarjoaa lisäetua belgialaisille sijoittajille, jotka haluavat turvata omaisuutensa tuleville sukupolville.

Kansalaisuus investointien veroetujen perusteella

Turkki tarjoaa nopeutetun kansalaisuuden ohjelman ulkomaisille sijoittajille, jotka ostavat omaisuutta vähintään 400 000 dollarin arvosta. Tämä voi antaa sinulle pääsyn erilaisiin etuihin. Kuten viisumivapaus yli 100 maahan, ilmainen koulutus ja terveydenhuolto sekä alhaisemmat verot.

Belgialaisille sijoittajille, jotka etsivät tuottoisaa kiinteistösijoitusmahdollisuutta, Turkki on houkutteleva vaihtoehto. Yllä käsitellyt veroedut tekevät kiinteistön ostamisesta Turkista taloudellisesti järkevän päätöksen. Arvonlisäverovapautuksista ja alhaisemmista varainsiirtoveroista myyntivoittoveron välttämiseen viiden vuoden kuluttua. Nämä verokannustimet lisäävät merkittävästi turkkilaisiin kiinteistöihin sijoittamisen yleistä kannattavuutta ja houkuttelevuutta. Lisäksi kaksinkertaisen verotuksen välttämissopimukset ja perintöveroedut lisäävät mielenrauhaa veroasioiden käsittelyssä. Turkin kiinteistömarkkinoiden kasvun jatkuessa ulkomaiset ostajat Belgiasta ja muista Euroopan maista voivat tutkia tätä jännittävää kohdetta luottavaisin mielin, koska he voivat nauttia erilaisista veroetuista samalla kun he kokevat Turkin kauneutta ja kulttuuria.

Compare listings

Compare