Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin oleskelulupa vaatimukset

Residence Permit Requirements in Turkey

Last Updated on 15 tammikuun, 2024 by tuula

Turkin oleskelulupa vaatimukset kiinteistönomistajille vuonna 2024: Kattava opas

Turkista rikkaine kulttuuriineen ja kauniine maisemineen on tullut haluttu kohde kiinteistön omistamiselle. Jos olet kiinteistönomistaja, joka hakee oleskelulupaa, säännösten läpi navigointi on ratkaisevan tärkeää. Tässä oppaassa perehdymme mitkä ovat Turkin oleskelulupa vaatimukset kiinteistönomistajille vuonna 2024.

TAPU:n rekisteröintipäivään perustuvat tekijät

TAPU-rekisteröintipäivä on ensisijainen oleskelulupavaatimusten määräävä tekijä. Puretaan yksityiskohdat:

TAPU myönnetty ennen 26. huhtikuuta 2022

Jos TAPU on myönnetty ennen tätä päivämäärää, oleskeluluvan saaminen tai uusiminen on suhteellisen helppoa. Kiinteistöarvosta ei ole huolta, eikä asiantuntijalausuntoa tarvita.

TAPU myönnetty 26. huhtikuuta 2022 ja 16. lokakuuta 2023 välisenä aikana

Kiinteistöille, joille on myönnetty TAPU tässä ajassa, oleskelulupa voidaan saada, jos arvioitu kiinteistön arvo on 75 000 dollaria tai enemmän (edellyttää asiantuntija-arviointiraporttia).

TAPU myönnetty 16. lokakuuta 2023 jälkeen

Tämän päivämäärän jälkeen myönnetyn TAPU:n tapauksessa oleskelulupa on mahdollista, jos sen kiinteistöarvo on vähintään 200 000 dollaria TL-vastaavina rekisteröintihetkellä.

Sijaintia koskevat huomiot

TAPU-päivien lisäksi kiinteistön sijainnilla on ratkaiseva rooli. Jotkut alueet, kuten Kargicak, Mahmutlar, Kestel ja Avsallar Alanyassa, eivät tällä hetkellä salli oleskelulupia. Poikkeuksia on kuitenkin suljetuilla alueilla olevilla kiinteistöillä, joiden TAPU on myönnetty ennen 1.7.2022. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan manuaaliset hakulomakkeet maahanmuuttopalvelusta.

Hakuprosessi

Hakuprosessin ymmärtäminen on erittäin tärkeää sujuvan kokemuksen kannalta.

 1. Verkkolomakkeen lähettäminen: Useimmissa tapauksissa täytä online-lomake osoitteessa https://e-ikamet.goc.gov.tr/.
 2. Asiakirjojen tarkistuslista: Varmista, että sinulla on hakemuslomakkeen ja TAPU:n lisäksi seuraavat asiakirjat:
  • Voimassa oleva passi (alkuperäinen ja notaarin vahvistama kopio turkinkielisellä käännöksellä).
  • Valokuva.
  • Osoitetodistus (Numarataş) kunnasta, joka saadaan todistamalla kiinteistön omistajuus (TAPU), ulkomainen passi ja maksamalla maksamattomat kiinteistöverot.
  • Vesilasku, jossa samat osoite tiedot.
  • Eläkeläisille eläketodistus, Apostille ja notaarin vahvistama turkinkielinen käännös.
  • Pakollinen turkkilainen sairausvakuutus vaaditaan alle 65-vuotiailta hakijoilta.
  • Avioliittotodistus, Apostille ja notaarin vahvistama turkinkielinen käännös aviopareille.
  • Kopio nykyisestä Ikametista uusimista varten.
  • Kuitti, jossa vahvistetaan oleskeluluvan verojen ja maksujen suorittaminen.
 3. Mahdolliset lisäasiakirjat: Huomaa, että maahanmuuttovirasto voi pyytää lisäasiakirjoja hakemusten käsittelyn aikana.

Oleskelulupavaatimusten navigointi Turkissa edellyttää TAPU-päivämäärien, kiinteistön sijainnin ja huolellisen dokumentaation huolellista harkintaa. Ymmärtämällä prosessin vivahteet voit varmistaa vaivattoman kokemuksen samalla kun nautit vilkkaasta turkkilaisesta elämäntyylistä.

Ideal Estates: Kumppanisi Turkin oleskeluluvan hankkimisessa

Oleskeluluvan saamisen monimutkaisuus Turkissa voi olla haastavaa etenkin ulkomaalaisille. Kuitenkin, kun Ideal Estates on rinnallasi, prosessista tulee saumaton ja stressitön. Näin Ideal Estates voi auttaa sinua koko matkan ajan:

Asiantuntijaopastus ja -apu

Ideal Estates tarjoaa asiantuntija-apua TAPU-päivämäärien ymmärtämiseen, kiinteistön sijaintiin liittyviin seikkoihin ja tarvittaviin asiakirjoihin. Tiimimme varmistaa, että olet hyvin perillä ja valmistautunut jokaisessa vaiheessa. Ideal Estates tarjoaa kattavaa apua ja palvelua koko hakuprosessin ajan hakulomakkeen täyttämisestä vaadittujen asiakirjojen kokoamiseen. Virtaviivaistamme paperityötä, mikä helpottaa tarvittavien vaatimusten täyttämistä.

Jokaisen ulkomaalaisen tilanne on ainutlaatuinen. Ideal Estates räätälöi palvelunsa vastaamaan erityistarpeitasi ja varmistaa, että saat henkilökohtaista apua kiinteistön omistus- ja asumistavoitteidesi perusteella.

Oleskelulupahakemuksesi tilan seuraaminen on erittäin tärkeää. Ideal Estates tarjoaa ajankohtaisia päivityksiä, joiden avulla voit pysyä ajan tasalla hakemuksesi edistymisestä.

Sujuva viestintä ja vaivaton kokemus

Selkeä viestintä on avainasemassa missä tahansa prosessissa. Ideal Estates varmistaa sujuvan viestinnän sinun ja asianomaisten viranomaisten välillä ja vastaa kaikkiin kysymyksiin tai huolenaiheisiin nopeasti.

Kun Ideal Estates on kumppanisi, oleskeluluvan saamisesta Turkissa tulee vaivaton kokemus. Nauti vilkkaasta turkkilaisesta elämäntyylistä ilman monimutkaisten byrokraattisten menettelyjen navigoinnin aiheuttamaa stressiä.

Olitpa kiinteistönomistaja, joka haluaa uusia lupaasi, tai tuleva asukas, Ideal Estates on sitoutunut tekemään matkastasi kohti Turkin asumista mahdollisimman sujuvaa.


Usein kysytyt kysymykset koskien oleskelulupa vaatimukset Turkissa

 1. Voinko hakea oleskelulupaa, jos TAPUni on myönnetty 16. lokakuuta 2023 jälkeen, mutta kiinteistön kiinteistörekisteriarvo on alle 200 000 dollaria? Valitettavasti oleskeluluvat ovat riippuvaisia määritetyn kiinteistöarvon täyttymisestä, ja sen alittaminen voi vaikuttaa kelpoisuuteen.
 2. Onko olemassa poikkeuksia oleskeluluvan saamiseen Alanyan rajoitetuilla alueilla? Poikkeuksia on kiinteistöissä suljetuilla alueilla, joiden TAPU on myönnetty ennen 01.7.2022. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan Manuaaliset hakulomakkeet Maahanmuuttovirastolta.
 3. Onko turkkilainen sairausvakuutus pakollinen kaikille alle 65-vuotiaille hakijoille heidän terveydentilastaan riippumatta? Kyllä, turkkilainen sairausvakuutus on pakollinen vaatimus kaikille alle 65-vuotiaille hakijoille.
 4. Mitä tapahtuu, jos maahanmuuttovirasto pyytää lisäasiakirjoja hakemuksen käsittelyn aikana? Jos lisäasiakirjoja pyydetään, toimita ne viipymättä, jotta oleskelulupahakemuksesi käsittely ei viivästy.
 5. Kuinka kauan oleskelulupahakemuksen käsittely Turkissa yleensä kestää? Käsittelyaika voi vaihdella, mutta hakijat voivat seurata asemaansa verkossa. Hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen haluttua residenssin alkamispäivää.

Compare listings

Compare