Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Alanyan suosituimmat nähtävyydet Linna ja Punainen torni

Alanya Kalesi ve Kızıl Kule

Last Updated on 4 kesäkuun, 2024 by tuula

Alanya – rannikkokaupunki Turkin Rivieralla, on ainutlaatuinen sekoitus muinaista seldžukkien perintöä ja moderneja lomakohteita. Alanyan suosituimmat nähtävyydet ja käyntikohteet ovat Linna ja Punainen Torni. Näistä historiallisista maamerkeistä on henkeäsalpaavat näkymät Välimerelle ja ympäröivälle rannikolle.

Alanyan linna

Alanyan linnaa ympäröivät 6 km:n pituiset muurit ja se sijaitsee 10 hehtaarin niemimaalla. Se on isännöinyt useita sivilisaatioita, mukaan lukien hellenistiset, roomalaiset, bysanttilaiset, seljukit ja ottomaanit. Vaikka sen perustaminen ja perustajat ovat edelleen tuntemattomia, maantieteilijä Scylax mainitsi Alanyan Coracesiumina 4. vuosisadalla eaa.

Anatolian seldžukkien sulttaanikunta sai Alanyan valtaamalla vahvan linnan Välimeren rannikolla sekä vahvan pohjan sekä merellä että maalla. Linnan maanalaiseen vesisäiliöön mahtuu jopa 12 000 kuutiometriä vettä, mikä oli ratkaisevaa sen selviytymiselle pitkien piiritysten aikana. Süleymaniye-moskeija, katettu markkina-alue ja ottomaanien basaari Ylälinnassa (Yukari Kale) ja perinteiset Alanyan talot ovat ottomaanien aikaisia ​​monumentteja, joihin kannattaa tutustua.

Punainen torni

1200-luvulla Alaeddin Keyqubad I:n käskystä rakennettu Punainen torni oli tarkoitettu suojelemaan satamaa, telakkaa ja Alanyan linnaa mereltä tulevilta hyökkäyksiltä. Tornin kahdeksankulmainen muoto ja punatiilinen ulkopinta tekevät siitä ainutlaatuisen esimerkin keskiaikaisista Välimeren puolustusrakenteista. Sen pohja on kalteva kallioperä antaa sille 33 metrin korkeuden idässä, mutta on 3 metriä lyhyempi länsipuolella. Sen punatiilinen ulkopinta antaa sille ainutlaatuisen ja unohtumattoman ulkonäön, mikä tekee siitä suosikin vierailijoiden ja paikallisten keskuudessa.

Alanyan linna ja Punainen torni on tunnustettu Unescon maailmanperintökohteiksi vuodesta 2015, mikä korostaa niiden kulttuurista ja historiallista merkitystä.

Ihaile linnan vaikuttavia muureja, torneja ja linnoituksia, jotka ovat kestäneet ajan kokeen vuosisatojen ajan. Katso vaikuttavaa Red Toweria ja nauti henkeäsalpaavista näkymistä sen huipulta. Halusitpa sitten tutustua historiaan, nauttia auringosta rannalla tai vain nauttia upeista näkymistä, Alanyan suosituimmat nähtävyydet Linna ja Punainen torni, niitä ei kannata jättää väliin!

Compare listings

Compare