Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Sapaderen kanjoni

Sapadere Kanyonu

Last Updated on 23 toukokuun, 2024 by tuula

Sapaderen kanjoni, Alanyan piilotettu paratiisi

Turkissa miljoonien vuosien aikana luonnon avulla muodostuneita ainutlaatuisia kanjoneita on hajallaan ajan kartastossa. Sapaderen kanjoni on yksi näistä kaunottareista. Tutkitaan tätä luonnon ihmettä yhdessä.

Missä Sapaderen kanjoni sijaitsee ja miten sinne pääsee?

Sapaderen kanjoni on karstinen muodostuma, joka sijaitsee Sapaderen kylässä Antalyan maakunnan Alanyan alueella. Se sijaitsee 45 km päässä kaupungin keskustasta ja matka autolla kestää noin tunnin. Se on myös 175 km:n päässä Antalyan lentokentältä. Sapaderen kanjonille johtava tie tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät, mikä saa sinut tuntemaan kuin matkustaisit Taurus-vuorten sydämeen.

Lyhyesti alueesta Sapaderen kanjoni kehitettiin matkailukäyttöön vuonna 2008 Alanyan piirikuvernöörin, Sapaderen kylän kunnan ja Alanyan metsäviraston ponnistelujen avulla. Virtaavan veden, voimakkaiden tuulien ja geologisten liikkeiden muovaama kanjoni on vuosien saatossa tuonut esiin erilaisia luonnonmuodostelmia.

Kun saavut 360 metriä pitkän kanjonin sisäänkäynnille, löydät laitoksen edestä pysäköintialueen, jolle voit pysäköidä ajoneuvosi ilmaiseksi. Siellä on myös lampi, jossa voit uida jäisessä vedessä, ruokailutila, piknik-alue vehreiden puiden alla ja paikkoja ostaa matkamuistoja.

Kuinka tutustua Sapaderen kanjoniin

Jos olet levännyt ja latautunut, suunnataan kohti kanjonia, sillä upea luonto odottaa meitä Taurusvuorten jyrkkien ja korkeiden kallioiden keskellä. On syytä mainita, että Sapaderen kanjoniin on sisäänpääsymaksu. Kävelemme hetken hiekkatiellä, jatkamme puista ja teräksistä kävelytietä, joka on valmis tutkimaan kanjonin sisäpuolta, täynnä luonnonkauneutta, joka tekee oikeutta kamerallemme.

Kauniit puut ja erikokoiset vesiputoukset ovat mukana koko kanjonissa. Jos haluat vilvoitella, voit laskeutua portaat alas kävelytieltä kanjoniin muodostuneisiin luonnonaltaisiin ja uppoutua jäiseen veteen. Luonnonaltaiden lähellä olevat kyltit osoittavat syvyyden. Veden rauhoittavat äänet kutsuvat sinut rauhaan luoden sinfonian, ja sielusi rentoutuu sinisen ympäristön tarjoamassa rauhassa. Kun katsot ylös 400 metriä korkeasta kanjonista, sen loisto on huimaa.

Kun lähestymme kanjonin loppua, valmistaudu hämmästymään upeasta vesiputouksesta, joka on täydellinen valokuvaamiseen. Todista, kuinka 7–8 metriä korkean vesiputouksen lyömät kivet ovat luonnollisesti muuttuneet altaiksi ajan myötä. Jos olet päässyt näin pitkälle, suosittelen, että älä lähde pulahtamatta koskemattomaan ja jäiseen veteen vesiputouksen alla, vaikka muistutankin, että vesi on melko kylmää.

Jos sinulla on pitkän matkan jälkeen nälkä, voit tyydyttää ruokahaluasi kanjonista alas virtaavan puron ympärillä olevissa ravintoloissa ja halutessasi voit nauttia mukavasta makeanveden taimenesta. Tiloissa on myös lasten leikkipaikka, ja laitoksen silkkiä kutovilla kangaspuuilla voi tutustua lähemmin silkin kosketukseen.

Compare listings

Compare