Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkkilainen kulttuuri

Turkish culture and cuisine

Last Updated on 12 kesäkuun, 2024 by tuula

TURKKILAINEN KULTTUURI

Sijaintinsa ansiosta Turkki on ollut eri kulttuurien rinnakkaiselon koti läpi historian, turkkilainen kulttuuri jakeittiö on sekoitus anatolialaista ja muita kulttuureja. Turkin kulttuurirakenne isännöi suurta monimuotoisuutta idän ja lännen kohtaamispaikkana. Tässä suhteessa alueiden tavat ja perinteet vaihtelevat maantieteellisen sijainnin ja rakenteen mukaan.

Ihmiset

Se on osa turkkilaista kulttuuria, että paikalliset ovat kiinnostuneita ja uteliaita ulkomaalaisia kohtaan. Ihmiset eivät epäröi kommunikoida uusien ihmisten kanssa ja voivat olla heidän kanssaan läheisiä lyhyessä ajassa. Kun olet kaupunkisi, yliopistosi tai kotisi uusi asukas, siellä on ihmisiä, jotka haluavat tavata ja keskustella kanssasi.

Compared to many other communities, you will notice that verbal communication in Turkey is quite “noisy”. When you see someone who starts to comment or laugh suddenly, don’t be bothered. This is not an argument or a conflict, but an indication that there is a party that is excited in the conversation. Also, when you see those who are chatting or are kidding with each other may contact them physically, don’t find it strange – physical contact is often part of the interaction.

Vieraanvaraisuus

Vieraanvaraisuus on yksi turkkilaisen kulttuurin merkittävimmistä piirteistä, koska vieraita pidetään “lahjoina Jumalalta”. Anatolian ihmiset ajattelevat, että heidän vieraanvaraisuutensa helpottaa elämän haasteita, parantaa ihmissuhteita ja saa ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi. Lisäksi he saavat suurta iloa tavata ulkomaisia ​​vieraita, oppia eri kulttuureista ja vastaanottaa vieraita vieraiksi. Vieraanvaraisuus on varsin tärkeää islamissa. Muslimit eivät kiellä vieraita. He viihdyttävät ja kohtelevat heitä suurella kunnioituksella ja kunnialla.

Kansantanssit ja -musiikki

Turkki on yksi rikkaimmista ja monipuolisimmista maista kansantanssien suhteen. Kansantanssityyppejä on yli 3000. Tansseja, kuten halay, horon, zeybek ja çiftetelli, esitetään valtakunnallisesti. Tietyt kansantanssit ovat kuitenkin suhteellisen yleisempiä tietyillä alueilla. Jokaisella alueella on tanssinsa, jotka koostuvat ainutlaatuisista liikkeistä ja melodioista. Ne ovat olennainen osa kaikkia juhlia.

Kansantanssien tavoin myös musiikin tyylilajit ovat Turkissa monimuotoisia. Suosituimpia genrejä ovat turkkilainen kansanmusiikki, klassinen turkkilainen musiikki, pop ja arabeski. Kansantanssit ja musiikki ovat eläviä paloja Turkin historiassa.

Keittiö ja ruokakulttuuri

Turkkilainen ruoka on yksi maailman erikoisimmista ja monipuolisimmista keittiöistä. Siinä on laaja valikoima ruokia ja ruoanlaittotekniikoita. Ruokakulttuuriin vaikuttaa Turkin monimuotoisuus ja kulttuurit. Välimeren maana ja kahden suuren imperiumin – Seljukin ja Ottomaanien – jälkeläisenä Turkki on vaikuttanut heidän kulinaarisesta kulttuuristaan.

Turkkilainenkeittiö koostuu vilja-, liha- ja kasvisruoista, jotka on keitetty lihan kanssa tai ilman, oliiviöljyruokia, täytettyjä vihanneksia, leivonnaisia, riisiä, juomia ja jälkiruokia.

Se sisältää myös alkuperäisiä ruokia, kuten rypälemelassia, jogurttia, tarhanaa, bulguria, nauriia ja suolakurkkua. Yksi turkkilaisen keittiön perusaineksista on liha, jota käytetään yleensä kebabina.

Kebab kypsennetään suoraan tulella tai savikattilassa ilman vettä. Kebabtyyppejä on kymmeniä, mukaan lukien Adana kebab, kebab munakoisososeella, cartlak kebab, kebabvartaat ja pot kebab.

Kala ja kana kypsennetään yleensä hiilellä tai paahdetaan.

Leivonnaisilla on myös tärkeä paikka turkkilaisessa keittiössä. On olemassa satoja leivonnaisia ​​ja jauhopohjaisia ​​ruokia, mukaan lukien pasta, lihaleivonnaiset, couscous, gözleme ja pihvi.

Toinen merkittävä turkkilaisen keittiön ominaisuus on lihan kanssa tai ilman keitetyt vihannekset. Jokaiselle vuodenajalle on tarjolla satoja kasvisruokia, kuten vihreitä papuja, munakoisoruokia, oturtma-, mousaka-, oliiviöljyruokia, täytettyjä vihanneksia ja täytettyjä viiniköynnöksenlehtiä, jotka vetoavat kaikkien makuhermoihin.

Tarhana-, linssi-, tomaatti- ja kasviskeitot ovat tunnetuimpia esimerkkejä tarjolla olevista keitoista.

Pilaf on välttämätön osa turkkilaista ruokaa, joka valmistetaan valkoisesta riisistä tai bulgurista (krakattu vehnä). Pilaf voi olla tavallinen tai kypsennetty tomaatilla, sardellilla, lihalla, sienillä jne.

Hoşafilla ja jälkiruokilla on ainutlaatuinen paikka turkkilaisessa keittiössä. Hoşaf on kuivatuista hedelmistä valmistettu makeutettu mehu, kun taas kompotti on tuoreista hedelmistä. Jälkiruoat koostuvat useista ainesosista, joista suosituimmat ovat maito, jauhot ja sokeri. Halva, riisivanukas (sütlaç), baklava ja kadaif ovat suosituimpia jälkiruokia.

Turkkilainen keittiö vaihtelee maan eri osissa.

Egeanmeren alue on kuuluisa oliiviöljypohjaisista kasvisruoista.Itä- ja Kaakkois-Anatolian alueet ovat kuuluisia kebabeista, Marmaran alue on tunnettu lihapulloista ja maksaruoista, ja Keski-Anatolian alue on kuuluisa lihaleivästä (etli ekmek), pidestä ja riisistään lihalla, kuten “Ankara Tava”.

Suosituin alkuruoka on keitto. Sitten tulee pääruoka, jossa on vihanneksia tai lihaa, mukana pilafia, hoşafia ja hilloketta.Ateria päättyy jälkiruokaan. On yleinen käytäntö juoda turkkilaista kahvia tai teetä aterian jälkeen. Aterian jälkeen ravintoloissa tarjottava tee tai kahvi ovat yleensä ilmaisia ​​eikä niistä veloiteta.

“Ruoka on ainoa universaali asia, joka voi tuoda kaikki yhteen. Kulttuurista riippumatta, kaikkialla maailmassa ihmiset syövät yhdessä.”

Next post

Tietoa Turkista

Compare listings

Compare