Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Yleiskatsaus Alanyan keittiöön

An overview of Alanya cuisine

Last Updated on 4 huhtikuun, 2024 by tuula

Yleiskatsaus Alanyan keittiöön

Alanya on Antalyan kaupunginosa, yksi ensimmäisistä kaupungeista, jotka tulevat mieleen matkailun suhteen. Alanyalla on salainen kulinaarinen kulttuuri ja ruoan monimuotoisuus. Tässä on yleiskatsaus Alanyan keittiöön.

Esimerkiksi kysymykseen “Mitä syödä Antalyassa?” saat yleensä vastauksen lihapullia – piyaz. Alanyassa tähän kysymykseen saat sellaisen vastauksen, jonka kuulet ensimmäistä kertaa, kuten Gülüklü-keitto, Ülübü Piyazı, S Pasta, Ox Helvasi. Mietit todennäköisesti mitä syöt kunnes näet ne. Tulee makuja, joita odotat innolla.

Oliiviöljy ja kevyet ateriat ovat Välimeren ravitsemustyypin perusta. Näiden sijaan tarjollaon erilaisia kasviksista valmistettuja voita, vuohenlihaa ja tomaattipastaa sisältäviä ruokia. Ymmärrät, että Alanyassa on odotuksia ylittävä keittiö, kun kohtaat runsaita ja herkullisia ruokia. Kuten saksanpähkinöistä, jauhoista ja melassista tehdyt jälkiruoat. Sekä yoruk-kulttuurin kannalta välttämättömät shebitit ja täytetyt lamellileivät, jotka avataan seniitissä ja kypsennetään metallilevyillä.

Alanyan tuotteet

Alanya, jossa monet Anatolialle ainutlaatuiset vihannekset ja hedelmät voidaan kasvattaa helposti, on siirtynyt syrjään. Nykyään se on ottanut tehtäväkseen olla Turkin trooppinen puutarha. Niin paljon, että kaikkien tuntemien tuotteiden, kuten banaanin ja kiivin, lisäksi hedelmät, kuten avokado, goji-marjat ja tähtihedelmät, ovat ottaneet paikkansa pöydissä ja puutarhoissa. Alanyalaiset ovat omaksuneet uusia hedelmiään niin paljon, että trooppisten hedelmien nimistä on tullut paikallisen aksentin mukaisia. Alanyalainen, joka kutsuu avokadoa Avgadaksi, on nyt tarpeeksi vanha ymmärtääkseen, että alue on jo omaksunut uudet hedelmänsä. Avocado-salaatti ja -tahna saivat nopeasti hyväksynnän kaupungissa ja niitä käytettiin pian jopa aamiaiseksi.

Huolimatta innovaatioille avoimuudesta, kaupunkiinsa ja kulttuuriinsa intohimoisesti kiinnittyneet alanyalaiset – ja he ovat herkkiä tämän asian suhteen – toimivat yhteisellä tietoisuudella säilyttääkseen paikallisen makunsa. Monet alanyalaiset sanovat ruokien nimet säilyttämällä paikallisen aksentin, valmistamalla paikallisia ruokia tärkeissä tilaisuuksissa, kuten häissä ja hautajaisissa, ja säilömällä herkkuja, joita he tarjoilevat vierailleen kotona.

Kulinaarinen perintö Alanya

Ajatellessaan, että tämän tietoisuuden pitäisi ulottua kaupungin ulkopuolelle, Alanyan kunta aloitti Kulinaarinen perintö Alanya -projektin välittääkseen kaikille vierailleen, että kaupunki on paljon enemmän kuin merta, hiekkaa ja aurinkoa.

Kaupungin ruokakulttuurin suojelemiseen tähtäävän hankkeen katon alla monia toimintoja toteuttava kunta on koonnut 52 herkkua, jotka paikalliset naiset tietävät ulkoa, mutta joita ei ole määrätty ja on koonnut ne Alanyan paikallismakujen kirjaan. Tutkimukset jatkavat tuon ruokalajien määräämistä, ja näissä aineettoman perinnön osana olevissa resepteissä on jälkiä Taurusvuorten ja menneiden aikojen kylien jorukien elämäntavasta.

Alanya: Aivan kuten monissa maamme kaupungeissa, siellä on ruokaa ja herkullisia paikallisia tuotteita, jotka odottavat löytämistä. Katsotaanpa nyt näiden tietojen jälkeen joitain ruokia ja niiden ominaisuuksia lyhyesti. Pyydämme kuitenkin, ettet usko, että joidenkin ruokien nimiä lukiessa on kirjoitusvirhe, koska alanyalaiset ovat erittäin itsepintaisia, että heidän ruokansa tunnetaan paikallisilla nimillä.

Compare listings

Compare