Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Megaprojektit Antalyaan ja Ankaraan

Mega Projects for Antalya and Ankara

Last Updated on 5 tammikuun, 2024 by tuula

Megaprojektit Antalyaan ja Ankaraan

Liikenne- ja infrastruktuuriminsteri Abdulkadir Uraloğlu ilmoitti, että Megaprojektit Antalyaan ja Ankaraan (Ankara-Kırıkkale-Delice-moottoritie ja Antalya-Alanya-moottoritie) tarjouskilpailut on toteutettu Rakenna-Käytä-Siirto-mallin mukaisesti.

Ministeri Uraloğlu totesi lausunnossaan: ”Olemme saaneet päätökseen Ankara-Kırıkkale-Delice-moottoritien ja Antalya-Alanya-moottoritien tarjouskilpailut. Molemmat hankkeet saivat yrityksiltä merkittävää huomiota, mikä osoittaa vahvaa luottamusta Turkin talouteen.”

Ministeri Uraloğlu korosti, että Fernas Construction Company teki halvimman tarjouksen Ankara-Kırıkkale-Delice-moottoritiestä suljetussa tarjouskilpailussa, mikä on merkittävä askel sen toteuttamisessa. Hän lisäsi: ”Myöhemmin teimme tarjouskilpailun myös Antalya-Alanya-moottoritielle, jossa Limak Construction Industry and Trade Inc. teki halvimman tarjouksen. Toivon molemmille projekteille menestystä ja vaurautta maallemme.”

Tien kokonaispituus 120 kilometriä

Kuvatessaan Ankara-Kırıkkale-Delice-moottoritietä ministeri Uraloğlu mainitsi sen kokonaispituuden 120 kilometriä. Se koostuu 101 kilometriä 2×3 kaistaisesta moottoritiestä ja 19 kilometriä 2×2 kaistaisesta yhdystiestä. Hanke sisältää 7 risteyksen, 4 tunnelin, 8 maasillan ja 3 moottoritien huoltoaseman rakentamisen.

Ministeri Uraloğlu korosti Ankara-Kırıkkale-Delice-moottoritien strategista merkitystä ja totesi: ”Valtatieprojektimme toimii ratkaisevana siltana Marmara-Itä-Anatolian, Egeanmeren ja Mustanmeren sekä Välimeren ja Mustanmeren käytävien välillä, joka kulkee 43 maakunnan läpi.”

Liikennetiheyden vähentäminen ja turvallisuuden lisääminen

Ministeri mainitsi, että nykyinen Ankaran kehätie, joka alkaa Karapürçekin risteyksen ja Samsun-tien risteyksen välistä, johtaa Kızılcaköyyn ja yhdistää Kırıkkale-Yozgatin valtiontielle Çeriklin kaupunginosan pohjoisosassa.

Valtatien valmistuttua tavara- ja matkustajaliikenne olisi turvallisempaa, nopeampaa ja mukavampaa. Myös Ankara-Kırıkkale-osuuden liikenneruuhkat vähenevät. Tämä johtaa hyötyihin, kuten polttoaineen kulutuksen vähenemiseen, ajoneuvojen huoltokustannuksiin ja taloudellisiin menetyksiin.

Antalya-Alanya moottoritietarjous saatu päätökseen

Ministeri Uraloğlu ilmoitti myös Antalya-Alanya-moottoritien tarjouskilpailun valmistumisesta. Suunniteltu lyhentämään matka-aikoja ja tarjoamaan mukavaa matkaa. Limak Construction Industry and Trade Inc. voitti tarjouskilpailun kolmen kilpailevan yrityksen joukossa.

Ministeri Uraloğlu selitti hankkeen yksityiskohtia: ”Hanke alkaa Serikin risteyksestä, suuntaa sitten itään ja seuraa käytävää Taurus-vuorten juurella Serikin ja Manavgatin alueiden rajojen sisällä ja päättyy West Junctioniin Konaklısta pohjoiseen.”

Antalya-Alanya-moottoritien kokonaispituus 122 kilometriä

Antalya-Alanya-moottoritiehankkeessa ministeri Uraloğlu totesi, että 2×3-kaistaista moottoritietä on 84 kilometriä. Hän totesi myös, että 38 kilometriä 2×2 kaistaisia yhdistäviä teitä, yhteensä 122 kilometriä. Projekti sisältää 7 risteystä, 8 tunnelia ja 19 maasiltaa, jotka kulkevat Serikin, Manavgatin ja Alanyan alueiden läpi.

Näillä infrastruktuurikehityksillä pyritään tehostamaan liikennettä, vähentämään liikenteeseen liittyviä haasteita ja edistämään yleistä taloudellista ja sosiaalista kehitystä.

Compare listings

Compare