Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Kansainvälinen kiinteistöpörssi

Uluslararası Gayrimenkul Hisse Senedi Borsası

Last Updated on 12 kesäkuun, 2024 by tuula

Kansainvälinen kiinteistöpörssi on käynnistymässä Turkkiin, jonka avulla kiinteistöjä voidaan markkinoida maailmanlaajuisesti. Vuonna 2017 varapääministeri Nurettin Canikli ilmoitti, että pankeilla on vaikeuksia rahoittaa rakennusalaa. Vaihtoehtoja etsiessään hallitus keksi ratkaisun elvytetyn teollisuuden kasvun ylläpitämiseksi.

Ratkaisuksi saatiin perustamalla Kansainvälinen Turkin kiinteistöpörssi. Tämä järjestelmä hyödyntää sertifikaatteja kiinteistöalan rahoittamiseen. Se antaa myös useiden maiden sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa turkkilaiseen kiinteistöön.

Islamilaisen yhteistyön järjestön (COMCEC) taloudellisen ja kaupallisen yhteistyön pysyvän komitean (COMCEC) tuella pörssi aloitti toimintansa heinäkuussa 2017. Pörssivälittäjät voivat nyt käydä kauppaa minkä tahansa kiinteistöhankkeen osakkeilla, jotka ovat saaneet kaupankäyntiluvan, mukaan lukien maanostot. , kauppakeskukset ja asuinyhteisöt.

Tämä innovatiivinen järjestelmä toimii kuin perinteinen pörssi. Hallintoelin takaa, että se on riskitön ja käytettävissä COMCEC:n 57 maassa.

Kiinteistötodistukset

Capital Markets Board (CMB) on vastuussa kiinteistötodistusten myöntämisestä, jotka tunnetaan turkkiksi nimellä Gayrimenkul Sertifikası. Tämä järjestelmä jakaa kiinteistöhankkeet pienempiin osuuksiin ja tarjoaa vaihtoehtoisia rahoitusvaihtoehtoja kehittäjille.

Tämän rahoituksen saamiseksi hakijoiden on hakeuduttava Capital Markets Boardiin, ja Borsa Istanbul (BIST) on Turkin keskuskaupan keskus. Hallitus hyväksyy vain suunnittelu- tai rakentamisvaiheessa olevat hankkeet. Järjestelmän painopisteenä BIST on rahoitus eikä hankinta.

Sekä asuin- että kaupalliset hankkeet voivat käydä kauppaa todistuksilla Borsa Istanbulin kautta. Tämä järjestelmä tarjoaa monia etuja niille, joilla on rajalliset säästöt, mukaan lukien mahdollisuus myydä myöhempiä todistuksia omistus oikeusasia kirjoihin tai hyötyä mahdollisesta arvonnoususta kiinteistöjen arvon noustessa rakentamisen valmistuttua.

Kun osuudet myydään huutokaupassa, tuotto jaetaan kaikkien sertifikaatin haltijoiden kesken. Sijoittajalla on myös mahdollisuus myydä sertifikaattinsa muille sijoittajille pörssissä.

Sertifikaatit myönnetään hankkeen koon ja rahoitustarpeiden perusteella, ja ne voivat edustaa neliömetriä tai rahallista arvoa. Asunto projektit myöntävät sertifikaatteja, joiden rahallinen arvo vaihtelee 1-200 Turkin liiraan, mikä tarjoaa mahdollisille ostajille helppo käyttöisen tavan investoida ja ostaa lisää sertifikaatteja tulevaisuudessa.

Islamilaisen yhteistyön järjestön taloudellisen ja kaupallisen yhteistyön pysyvä komitea osallistui Turkin kiinteistöjen pörssi markkinoiden perustamiseen. Sertifikaatin haltijat eivät saa korko tuloja islamilaisten rahoitus periaatteiden mukaisesti. Kuten muillakin sijoituksilla, tuloja ei ole taattu, sillä sertifikaatilla käydään kauppaa Borsa-pörssissä.

 

Compare listings

Compare