Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin kaupungit johtavat maailmanlaajuisesti

Turkish Cities Leading Global Rankings

Last Updated on 2 tammikuun, 2024 by tuula

Turkin kaupungit johtavat maailmanlaajuisesti: Yllättävät kiinteistöjen arvon nousut

Globaalin kiinteistö markkinoiden dynaamisessa maisemassa tietyt kaupungit ovat todistaneet kiinteistöjen arvon ennennäkemättömän nousun. Huolimatta nousevien korkojen asettamista haasteista vuonna 2023, kiinteistösijoittamisen houkuttelevuus on edelleen vahvaa suosituissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Knight Frankin tuoreen raportin mukaan Turkki on noussut erottuvaksi toimijaksi, sillä turkin kaupungit johtavat maailmanlaajuisesti sijoituksia ja on varmistanut kärkipaikat voimakkaimmissa vuotuisissa hinnankorotuksissa viimeisen 12 kuukauden aikana.

Ankara ottaa johtoaseman:

Turkin pääkaupunki Ankara on noussut tämän maailmanlaajuisen rankingin kruunulle, ja asuntojen hinnat ovat nousseet huikeat 102,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tämä poikkeuksellinen nousu on nostanut Ankaran maailman arvokkaimpien kiinteistöarvojen kaupunkien kärkeen. Raportissa korostetaan, että kiinteistöjen hinnat Ankarassa ovat käytännössä kaksinkertaistuneet edelliseen vuoteen verrattuna vallitsevan taloudellisen tilanteen asettamia haasteita vastaan.

Istanbul seuraa tiiviisti:

Lyhyesti perässä on Turkin suurin kaupunki Istanbul, joka on saavuttanut toisen sijan asuntojen hintojen vaikuttavalla 77,6 prosentin vuotuisella nousulla. Raportti valaisee Istanbulin kiinteistömarkkinoiden merkittävää kasvua, mikä myötävaikuttaa Turkin yleiseen määräävään asemaan globaalissa kiinteistöjen arvon nousussa.

Alanyan nousu julkisuuteen:

Ankara nostaa asuntojen hinnat huikealla 102,7 prosentilla, mutta maan etelärannikolla sijaitseva Alanya on ollut tärkeä osa Turkin kiinteistöbuumia. Kaupungin strateginen sijainti, upeat Välimeren näkymät ja kasvava matkailuala ovat vaikuttaneet merkittävästi kiinteistöjen arvon nousuun. Sijoittajat tunnustavat Alanyan yhä enemmän kiinteistömahdollisuuksien ensisijaisena kohteena, mikä lisää entisestään sen merkitystä globaalissa kontekstissa.

Globaalit trendit ja havainnot:

Huolimatta Turkin merkittävistä saavutuksista, raportti korostaa, että tämä suuntaus ei ole yksinomaan Turkin kohdalla. Dubai nousi kolmannelle sijalle 18 prosentin vuotuisella hinnankorotuksella, mikä osoittaa Lähi-idän kiinteistömarkkinoiden jatkuvaa joustavuutta. Samaan aikaan Kroatian pääkaupunki Zagreb varmisti neljännen sijan kiinteistöjen hintojen 14 prosentin nousulla. Viiden parhaan joukossa on Kreikan pääkaupunki ja suurin kaupunki Ateena, jossa asuntojen arvo on noussut 12 prosenttia.

Kiihtymisen taustalla olevat tekijät:

Raportin mukaan nämä merkittävät arvonnousut johtuvat useista tekijöistä, kuten alhaisista varastotasoista, inflaatiota ylittävästä palkkojen noususta, kotitalouksien säästöjen kasvusta ja rajallisesta uudisrakentamistoiminnasta. Nämä tekijät yhdessä edistävät kiinteistöjen arvon nousua näissä kaupungeissa.

Globaali markkinadynamiikka:

Huomionarvoinen havainto raportista on Euroopan markkinoilla havaittu kontrasti. Tukholman, Bratislavan ja Frankfurtin kaltaiset kaupungit kokivat kaksinumeroisen vuosittaisen hintojen laskun edellisvuoteen verrattuna, mikä kuvaa globaalin kiinteistömaailman vaihtelevaa dynamiikkaa.

Kun globaalit kiinteistömarkkinat liikkuvat erilaisten haasteiden läpi, kiinteistöjen arvon nousu tietyissä kaupungeissa on edelleen kiehtova tarina. Turkin hallitseva asema viimeisimmissä sijoituksissa, erityisesti Ankaran ja Istanbulin johdolla, osoittaa sen kiinteistömarkkinoiden kestävyyden ja houkuttelevuuden maailmanlaajuisesti. Kuten raportissa kuitenkin korostetaan, globaali dynamiikka, mukaan lukien korkojen muutokset, oikeuttaa jatkuvan havainnoinnin mahdollisten kiinteistöalan tulevaisuuden kehityssuuntausten varalta.

Compare listings

Compare