Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Kiinteistövero Turkissa

Annual Property Tax

Last Updated on 5 kesäkuun, 2024 by tuula

Kiinteistön todellisia kustannuksia ei veroteta voimakkaasti Turkissa, mutta kaupan siirtovaiheeseen liittyy kustannuksia. Vuosittainen kiinteistövero on ainoa kiinteistöihin liittyvä vero, joka on maksettava vuosittain Turkissa. Vuosittainen kiinteistövero Turkissa vaihtelee useiden tekijöiden mukaan.

Sinun on maksettava Turkin hallitukselle ylimääräinen vuosivero, jos omistat siellä omaisuutta. Turkin kaupungit on jaettu suuriin ja pieniin kaupunkeihin, ja maan kiinteistöverot vaihtelevat kaupungin koon ja kiinteistötyypin mukaan.

Mikä on vuotuinen kiinteistöveroprosentti?

Suurten kaupunkien asuinkiinteistöt maksavat 0,2 % kiinteistön arvosta, kun taas pienten kaupunkien asuinkiinteistöt maksavat 0,1 %.

Suuret kaupungit veloittavat liikekiinteistöistä 0,4 %, kun taas pienet kaupungit 0,2 %.

Suurissa kaupungeissa maavero on 0,6 prosenttia, kun taas pienissä kaupungeissa 0,3 prosenttia.

Suurissa kaupungeissa maatilojen ja asuinkiinteistöjen on maksettava kiinteistöveroa 0,2 % arvostaan, mutta pienemmissä kaupungeissa määrä on kiinteä 0,1 %.

ALV-prosentti

Turkissa kulutusveroa, joka tunnetaan nimellä ALV tai arvonlisävero, sovelletaan kaikkien tuotteiden ja palvelujen hintaan, mukaan lukien kiinteistöt. Ostaja maksaa usein arvonlisäveron, ja se sisällytetään uusien talojen ostohintaan. Vain siirtooikeusvero (TAPU) on maksettava jälleenmyyntikohteiden ostajalta; ALV ei ole voimassa.

Turkki perii nyt 20% arvonlisäveron kiinteistöistä. Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan ylimääräisen arvonlisäveron 2000 000 TL, jos ostat kiinteistön 1 000 000 TL:lla.

Poikkeukset

Turkin kiinteistökaupoissa on kuitenkin useita ALV-poikkeuksia ja -alennuksia. Esimerkiksi pääasunnona pidetyt kiinteistöt voivat saada alemman 8 prosentin arvonlisäverokannan. Lisäksi kodit, jotka on luokiteltu ”sosiaaliseksi asunnoksi” tai ”edulliseen asumiseen”, voivat saada 1 %:n ALV-alennuksen.

Helpoin ja yleisin osa kiinteistöjen omistamista on vuosittaisen kiinteistöveron maksaminen.

Compare listings

Compare