Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Asunnon omistussäännöt ulkomaalaisille

Foreigners ownership

Last Updated on 5 kesäkuun, 2024 by tuula

Sääntöjen höllentämisen edistyminen

Turkin kiinteistömarkkinat sallivat alun perin kansainväliset ostajat vasta 2002. Kuitenkin ”vastavuoroisuuslausekkeen” mukaan vain Turkin kansalaisille vastavuoroiset oikeudet myöntäneiden valtioiden, kuten Iso-Britannia, Saksa ja Alankomaat, asukkaat saivat omistaa kiinteistöjä. He saivat ostaa vain muutamilta valituilta vyöhykkeiltä. Asunnon omistussäännöt ulkomaalaisille muuttuivat ja vyöhykkeet poistettiin vuonna 2005, vaikka vastavuoroisuus säilyi.

Sen jälkeen kun vastavuoroisuuden este poistettiin elokuussa 2012, 183 muun maan kansalaiset ovat voineet ostaa kiinteistöjä Turkista. Vastavuoroisuussääntöjen vuoksi aiemmin kiellettyjen Kiinan, Venäjän, Intian ja Persianlahden arabimaiden kansalaiset ovat nyt sallittuja. Ulkomaalaisten ilman lupaa ostettavan maan määrä on kasvanut 2,5 hehtaarista 33 hehtaariin.

Useat ulkomaalaiset ovat onnistuneet ostamaan kiinteistöjä Turkista, erityisesti Marmaran ja Välimeren alueilta, jotka ovat Turkin tärkeimpiä talous- ja matkailukohteita.

Ideal Estatesin pääjohtajan ja toimitusjohtajan Abdurrahman Kayan mukaan ”sääntö, joka alentaa ulkomaalaisille Turkin kansalaisuuden saamista koskevia rajoituksia, Turkin liiran vaihtelu muihin valuuttoihin nähden ja ulkomaalaisten ALV-vapautus auttoivat nopeuttamaan myyntiä.”

Tammikuusta 2017 lähtien Turkki on myöntänyt ulkomaalaisille kansalaisuuden monin eri tavoin. Sisältää vähintään 1 miljoonan dollarin dollarin arvoisen kiinteistön ostamisen. Hallitus toteutti myös seuraavat politiikat kyseisenä vuonna rohkaistakseen ulkomaisia ​​ostajia:

  • Kiinteistörekisterin veloittamien omistusoikeusmaksujen lasku 2 %:sta 1,5 %:iin. Ne maksavat sekä ostaja että myyjä yhdessä (yhteensä noin 3%).
  • ALV-vapautuksia ovat turkkilaisten kiinteistöjen ostajat, jotka eivät asu Turkissa, edellyttäen, että he maksavat kiinteistön ulkomaan valuutassa. Lisäksi ostajien on säilytettävä kiinteistö koko vuoden ajan sulkemisen jälkeen.
  • Leimaveroa alennettiin ”lupauksille myydä sopimuksia” 0,95 %:sta 0%:iin.

Sääntöjen nykyinen tila

Syyskuussa 2018 julkistettiin uudet säännöt, jotka vähentävät Turkin kansalaisuuden saamiseen tarvittavien investointien määrää:

  • Nykyään vähintään 250 000 dollarin arvoisen omaisuuden omistaminen antaa sinulle kansalaisuuden.
  • Pidä vähintään 500 000 dollaria turkkilaisella pankkitilillä kolmen vuoden ajan, mikä on vähemmän kuin 3 miljoonaa dollaria.
  • Luodaan 50 työpaikkaa, mikä on vähemmän kuin 100 työpaikkaa.

Vähimmäisraja nostettiin 250 000 dollarista 400 000 dollariin 13. kesäkuuta 2022 alkaen. Tämä tapahtui keskellä ulkomaisen kiinnostuksen nousua kiinteistöjen ostamiseen Turkista.

 

Compare listings

Compare