Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Vuokratulovero Turkissa

Emlak Gelir Vergisi

Last Updated on 5 kesäkuun, 2024 by tuula

Vuokratulot

Yksityishenkilöiden netto vuokratulo on progressiivisen tuloveron alainen. Vuokratulovero Turkissa, jossa tietty kynnysarvo on kuitenkin veroton, jos kiinteistö on vuokrattu asunnoksi.

Netto vuokratuottojen laskemiseen voidaan käyttää joko kertakorvausmenetelmää tai todellista vähennysmenetelmää.

  • Varsinaisessa vähennysmenetelmässä bruttovuokratuotoista vähennetään todelliset kustannukset, mukaan lukien valaistus, lämmitys, vesi, hallintokulut, vakuutuskulut, verot ja maksut, korkokulut, poistokulut ja korjauskulut. Rakennusleasingtuloista vähennetään viiden vuoden sisällä myös 5 % hankintahinnasta. Laskeakseen verotettavan tulonsa kertasummamenetelmällä verovelvolliset voivat vähentää bruttotuloistaan ​​25 prosenttia. Veronmaksajat eivät myöskään voi siirtyä takaisin todelliseen kuluvähennykseen ennen kuin kaksi vuotta on kulunut kertakorvausmenetelmän käyttöönotosta.

Pääomatulovero

Jos omistusaika ylittää viisi vuotta, kiinteistön myynnistä saatu luovutusvoitto on tuloveron ulkopuolelle (neljä vuotta, jos kiinteistö on ostettu ennen 1.1.2007).

Alle viisi vuotta omistettuihin kiinteistöihin sovelletaan normaalia tuloverokantaa, tai neljä vuotta ennen 1.1.2007 ostettuja kiinteistöjä. Hankintamenot (inflaatiokorjauksen alaisina) vähennetään myyntihinnasta verotettavan voiton määrittämiseksi.

Arvonlisävero (alv)

Turkissa kiinteistöjen vuokraamisesta ei peritä arvonlisäveroa.

Paitsi asunnot, joiden kokonaispinta-ala on 150 neliömetriä, jotka ovat arvonlisäveron 1 %:n alaisia. Arvonlisäveroa ei veloiteta kiinteistön myynnistä henkilöiltä, ​​jotka eivät ole kiinteistönvälittäjiä.

Kiinteistöverot

Turkin kiinteistöistä peritään kunnallisvero, joka tunnetaan nimellä kiinteistövero (maa ja rakennukset). Kiinteistön luokitus määrää sovellettavan verokannan.

Maa- ja asuinkiinteistöjä verotetaan 0,1 % arvosta. Veroprosentti on kaikentyyppisille maa-alueille 0,1 %, rakennuksille 0,2 % ja rakennustyömaille tai rakentamattomille maa-alueille 0,3 %.

 

 

Compare listings

Compare