Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Arabiemiirikuntien sijoitukset Turkin talouden aloille

UAE Investments in Turkey's Economic Sectors

Last Updated on 3 heinäkuun, 2024 by tuula

Arabiemiirikuntien sijoitukset Turkin talouden aloille

Emiratin energia- ja infrastruktuuriministeri Suhail Al Mazrouei totesi, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat suunnittelee merkittäviä investointeja eri sektoreilla Turkissa. Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa Al Mazrouei paljasti Persianlahden osavaltion kiinnostuksen energian, maatalouden, liikenteen, matkailun ja muiden mahdollisuuksien tutkimiseen. Nämä tiedot Yhdistyneiden arabiemiirikuntien sijoitukset Turkin talouden aloille raportoi valtion ylläpitämä Anadolu Agency (AA).

Kahdenvälisten siteiden vahvistaminen

Heinäkuussa 2023 Arabiemiirikunnat ja Turkki allekirjoittivat arviolta 50 miljardin dollarin arvoiset sopimukset presidentti Tayyip Erdoğanin Abu Dhabin vierailun aikana. Erityisesti energiahankkeet muodostivat yli puolet näistä sopimuksista.

Al Mazrouei korosti Yhdistyneiden arabiemiirikuntien strategista kiinnostusta uusiutuvan energian aloitteiden laajentamiseen yhteistyössä turkkilaisten yritysten kanssa.”Meidän on järkevää investoida ja laajentaa uusiutuvan energian hankkeita Turkissa ja tehdä yhteistyötä turkkilaisten yritysten kanssa”, hän sanoi.

Turkin strateginen merkitys

Al Mazrouei korosti Turkin strategista asemaa ja totesi sen potentiaalin keskeisenä keskuksena maakaasulle ja muulle infrastruktuurille, joka yhdistää Euroopan ja lähialueet. “Ankara on aito kumppani”, hän lisäsi ja korosti vahvaa kahdenvälistä suhdetta.

Jälleenrakennus ja talousnäkymät

Turkki on edelleen rakentamassa talouttaan viime vuoden helmikuussa tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Tämä johti noin 48 000 kuolemaan ja jätti kodittomiksi sadat tuhannet.

Näistä haasteista huolimatta Turkin reaalisen BKT:n odotetaan kasvavan 2,4 prosenttia vuonna 2024 S&P Globalin ennusteen mukaan. Kasvuvauhti hidastui 3 prosenttiin viime vuodesta, mutta trendi on edelleen myönteinen. Hitaamman kasvun odotetaan kuitenkin edelleen painavan taloutta.

Julkisen velan ennustetaan olevan 20 prosenttia suhteessa BKT:hen vuonna 2024, ja korkomaksut muodostavat 17 prosenttia valtion tuloista, kun se viime vuonna oli 13 prosenttia, S&P:n mukaan.

Katse eteenpäin

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suunnittelemat investoinnit eri sektoreille heijastavat vankkaa sitoutumista taloudellisten suhteiden vahvistamiseen Turkin kanssa. “Keskitymällä uusiutuvaan energiaan ja hyödyntämällä Turkin strategista sijaintia Yhdistyneet arabiemiirikunnat pyrkii edistämään kestävää kasvua ja molemminpuolista vaurautta molemmille kansakunnille.”

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) koskien Arabiemiirikuntien sijoitukset Turkin talouden aloille

Millä aloilla Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat kiinnostuneita sijoittamaan Turkissa?

Yhdistyneet arabiemiirikunnat valmistautuvat merkittäviin investointeihin eri sektoreilla Turkissa, mukaan lukien energia, maatalous, kuljetus, matkailu ja monet muut. Tämä monipuolistaminen kuvastaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien strategista kiinnostusta laajentaa taloudellista jalanjälkeään Turkissa.

Mitä sopimuksia Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Turkin välillä on viime aikoina tehty?

Heinäkuussa 2023 Arabiemiirikunnat ja Turkki allekirjoittivat noin 50 miljardin dollarin arvoiset sopimukset presidentti Tayyip Erdoganin Abu Dhabin vierailun aikana. Erityisesti yli puolet näistä sopimuksista liittyy energiahankkeisiin, mikä korostaa alan merkitystä kahdenvälisessä yhteistyössä.

Miksi Turkkia pidetään Yhdistyneiden arabiemiirikuntien strategisena kumppanina?

Turkin strateginen asema tekee siitä keskeisen keskuksen maakaasulle ja muulle infrastruktuurille, joka yhdistää Euroopan ja lähialueet. Yhdistyneet arabiemiirikunnat näkevät Turkin todellisena kumppanina, jolla on merkittävää potentiaalia yhteistyölle uusiutuvan energian ja muiden strategisten aloitteiden alalla.

Mitkä ovat Turkin taloudelliset haasteet ja näkymät?

Turkki on rakentamassa talouttaan uudelleen viime vuoden helmikuussa tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Näistä haasteista huolimatta S&P Global ennustaa Turkin reaalisen BKT:n kasvavan 2,4 prosenttia vuonna 2024. Kasvun odotetaan kuitenkin hidastuvan ja julkisen velan ennustetaan olevan 20 prosenttia suhteessa BKT:hen vuonna 2024.

Miten Yhdistyneet arabiemiirikunnat aikoo hyödyntää Turkin strategista sijaintia molemminpuolisen hyödyn saamiseksi?

Yhdistyneet arabiemiirikunnat aikoo tehdä yhteistyötä turkkilaisten yritysten kanssa keskittyäkseen uusiutuvan energian aloitteisiin. Tämän lähestymistavan odotetaan vahvistavan taloudellisia siteitä ja edistävän molempien kansakuntien keskinäistä hyvinvointia.

Compare listings

Compare