Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin talous kasvaa

Last Updated on 12 kesäkuun, 2024 by tuula

Turkin talous kasvaa: Vaikuttava taloudellinen suorituskyky vuoden 2024 alussa

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Turkin talous kasvaa vaikuttavasti, ja BKT:n kasvuvauhti on merkittävä, 5,7 %. Tämä TurkStatin raportoima ja The Investment Officen julkaisema vahva kehitys nostaa Türkiyen maailman nopeimmin kasvavien talouksien joukkoon ja ohittaa monet muut kehittyvät markkinat.

Hallituksen politiikka edistää kasvua

Valtiovarainministeri Mehmet Şimşek korosti maan edistymistä. Hän on todennut, että Turkin talous kasvaa järkevän, ennustettavan ja sääntöihin perustuvan politiikan ansiosta. Hän korosti hallituksen sitoutumista pitkän aikavälin taloudelliseen vakauteen ja kestävään kasvuun.

Työttömyys on ennätysalhaalla

Yksi tämän vuosineljänneksen merkittävimmistä saavutuksista on kausitasoitettu työttömyysasteen pudotus 8,7 prosenttiin. Alin 44 neljännekseen. Tämä merkittävä lasku heijastaa työllisyyden ja talouden vakauden edistämiseen tähtäävän hallituksen politiikan onnistumista.

Positiiviset näkymät tulevalle kasvulle

Tulevaisuudessa Şimşek on edelleen optimistinen. Hän arvioi, että suotuisammat ulkoiset olosuhteet ja maltillinen kotimainen kysyntä vuoden jälkipuoliskolla lisäävät entisestään ulkoista nettokysyntää. Se vaikuttaa myönteisesti Turkin talouden kasvuun. Hän linjasi, että Türkiyen talousohjelma on strategisesti suunniteltu tukemaan tasapainoista kasvua. Sen lisäksi, että se pienentää vaihtotaseen alijäämää, lisää sijoittajien luottamusta ja parantaa taloudellisia odotuksia, mikä on ratkaisevan tärkeää alhaisen inflaation ylläpitämiseksi.

Sitoutuminen pitkän aikavälin tavoitteisiin

Kun talous kasvaa ja strategisten politiikkojen täytäntöönpano jatkuu, tulevaisuus näyttää lupaavalta kestävän talouskasvun ja vakauden kannalta. Turkin hallitus on edelleen sitoutunut saavuttamaan pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan, joiden tavoitteena on varmistaa kansakunnalle vauras tulevaisuus.

Compare listings

Compare