Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin huippuyliopistot maailman rankingissa

Last Updated on 12 kesäkuun, 2024 by tuula

Turkin huippuyliopistot maailman rankingissa: Vaikuttava saavutus

Vuoden 2025 World University Rankingsin tulosten mukaan viisi Turkin yliopistoa varmisti paikan maailman TOP 500 parhaan yliopiston joukkoon. Korkeakoulujen luokituslaitoksen Quacquarelli Symondsin (QS) laatima ranking arvioi 5 663 maailman johtavaa yliopistoa. Ja vain 1 503 pääsi lopulliselle listalle. Turkin huippuyliopistot maailman rankingissa ovat ottaneet merkittäviä harppauksia erilaisissa akateemisissa ja työnantajien tunnustusmittareissa.

Lähi-idän tekninen yliopisto

Middle East Technical University (METU) on Turkin yliopistojen joukossa ensimmäinen. Se on saavuttanut 285. sijan maailmanlaajuisesti. METU:n merkittävä suorituskyky viimeisen kolmen vuoden aikana on nostanut sen Employer Recognition -sijoituksen 153 sijalla 101. sijalle maailmassa. Ja sen akateeminen tunnustus nousee 47 sijalla 286:nneksi. Tämä johdonmukainen parannus korostaa METU:n sitoutumista korkeakoulutuksen huippuosaamiseen.

Istanbulin tekninen yliopisto

Istanbulin teknillinen yliopisto (ITU) on maailman rankingissa sijalla 326. Vahvista suunnittelu- ja teknisistä ohjelmistaan ​​tunnettu ITU jatkaa maineensa säilyttämistä johtavana instituutiona Turkissa ja sen ulkopuolella.

Koçin yliopisto

Koçin yliopisto on 401. sijalla maailmanlaajuisesti. Tutkimukseen ja taiteiden koulutukseen keskittynyt Koçin yliopisto on rakentanut vahvan akateemisen läsnäolon, mikä ansaitsee sen paikan Turkin parhaiden yliopistojen joukossa maailman rankingissa.

Bogazicin yliopisto

Eloisassa Istanbulin kaupungissa sijaitseva Bogazici-yliopisto on maailman 418. sijalla. Tämä laitos on tunnettu vankkaista akateemisista ohjelmistaan ​​ja kulttuurisesta monimuotoisuudestaan, mikä edistää merkittävästi sen korkeaa sijoitusta.

Bilkentin yliopisto

Bilkentin yliopisto varmistaa 477. sijan maailmanlaajuisessa rankingissa. Yhtenä Turkin johtavista oppilaitoksista Bilkentin yliopisto tarjoaa laajan valikoiman ohjelmia ja keskittyy voimakkaasti tutkimukseen ja innovaatioon.

Kohokohdat maailmanlaajuisen kolmen parhaan joukosta

Turkin huippuyliopistojen menestyksen juhlimisen lisäksi on huomionarvoista, että QS-luokituksen mukaan maailman kolme parasta yliopistoa ovat Massachusetts Institute of Technology (MIT), Imperial College London ja Oxfordin yliopisto.

Vuoden 2025 Turkin yliopistojen vaikuttavat saavutukset QS World University Rankingsissa korostavat maan sitoutumista korkeakoulutuksen edistämiseen. Turkin yliopistot jatkavat maailmanlaajuisen maineensa vahvistamista tarjoamalla korkealaatuisia koulutus- ja tutkimusmahdollisuuksia. Koska nämä laitokset pyrkivät huippuosaamiseen, ne edistävät Turkin akateemisen maiseman yleistä kasvua ja kehitystä.

Compare listings

Compare