Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin kiinteistöt – 100 %:n tuotto

Türk Gayrimenkulleri-Getirilerde %100 Artışı

Last Updated on 28 toukokuun, 2024 by tuula

Turkin kiinteistöt – 100 %:n tuotto yli kahden vuoden aikana

Turkin kiinteistöt – 100 %:n tuotto on vakiinnuttanut asemansa erityisen tuottoisana ympäristönä pääoman kasvulle, mikä antaa sijoittajille mahdollisuuden tuplata rahansa vain kahdessa vuodessa.

Maaliskuussa 2021 markkinoille tulleiden taitavien sijoittajien ostamien asuntojen arvo nousi huimasti. Tämä kiinteistöjen arvon jyrkkä nousu saavutti huippunsa vuonna 2022, kun asunnon keskihinta Turkissa nousi hämmästyttävällä 75 % Yhdysvaltain dollareissa ilmaistuna.

Keskuspankin vaihtoehtoiset politiikat

Turkin keskuspankin epätavallinen rahapolitiikka oli yksi tämän paradigman muutoksen tärkeimmistä voimista. Keskuspankki valitsi vaihtoehtoisen strategian laskemalla dramaattisesti korkoja vähentääkseen kysyntää inflaation noustessa sen sijaan, että ryhdyttiin käyttämään tavanomaisia toimenpiteitä, kuten korkojen nostamista. Tämän toimen seurauksena hyperinflaatio kiihtyi ja vuotuinen kuluttajahintaindeksi alkoi hiipiä kohti kolminumeroista tasoa. Turkstatin tietojen mukaan tämä muutos johti muutokseen pankin politiikassa äskettäin nimitetyn keskuspankkipäällikön johdolla, minkä seurauksena inflaatio putosi 48 prosenttiin.

Ulkomaisen omaisuuden ostot lisääntyvät

Turkista tuli haluttu paikka etätyöjärjestelyihin siirtyville ihmisille maailmanlaajuisen pandemian aikana. Tämä johtuu suurelta osin Turkin liiran heikkenemisestä, jolla oli tärkeä rooli. Turkkiin suuntautuvat kansainväliset siirtolaiset olivat hyvässä asemassa, koska heidän asumismenot hinnoiteltiin liiroissa ja heidän tulonsa olivat vahvojen valuuttojen, kuten Yhdysvaltain dollarin, euron tai Ison-Britannian punnan, määräisiä.

Online-kiinteistömarkkinapaikan Housearch.comin tekemän tutkimuksen mukaan kuukausittaiset elinkustannukset Antalyassa, kauniista rannoistaan ja rannikon kauneudesta tunnetussa kaupungissa, vaihtelevat vain 1 000 dollarista tiukan budjetin omaaville 2 000 dollariin niille, jotka haluavat ylellinen elämäntapa. Aksun alueella veden äärellä sijaitseva yhden makuuhuoneen asunto vuokraa noin 300 dollaria kuukaudessa, kun taas hinnat hienoilla asuinalueilla, kuten Konyaalt tai Muratpaşa, voivat nousta jopa 950 dollariin. Ihmisille, jotka syövät usein ulkona, keskimääräiset kuukausittaiset ruokakulut vaihtelevat 400–600 dollarin välillä.

Antalyan julkisen liikenteen kuukausikortti maksaa vain 25 dollaria, ja taksimatkan keskihinta on 0,50 dollaria kilometriltä tai 3,35 dollaria tunnilta.

Virallisten tilastojen mukaan ulkomaisten kiinteistöjen ostot lisääntyivät huikeat 15,2 % pelkästään vuonna 2022. Markkina-analyytikot ovat pitkälti samaa mieltä siitä, että kiinteistöjen hintojen nousutrendin odotetaan jatkuvan huolimatta siitä, että huomattava osa näistä kaupoista johtui venäläisistä ostajista. He etsivät vaihtoehtoja eurooppalaisille kiinteistösijoituksille. Vaikka merkittävien kaupunkialueiden, kuten Istanbulin, Izmirin ja Bodrumin kehitysvauhti saattaa hidastua, rannikkoalueilla on silti merkittävää nousua..

Rannikkokohteiden kysyntä

Selkeä trendi on kehittymässä, kun yhä useammat ostajat osoittavat kiinnostusta rannikkokiinteistöihin esimerkiksi Kusadasissa, Kalkanissa, Antalyassa ja Alanyassa. Pandemian alun jälkeen rantakiinteistöjen kysyntä on lisääntynyt huomattavasti, ja seisminen aktiivisuus joillakin Turkin alueilla ei ole juurikaan pysäyttänyt kiinteistöjen myynnin nousua. Epävarmuuden poistuminen on lisännyt kansainvälisten sijoittajien luottamusta, mitä on edistänyt presidentti Recep Tayyip Erdoanin uudelleenvalinta.

Tämä kehitys rohkaisee rakennuttajia, kun ulkomaiset sijoitusyhtiöt kääntävät huomionsa takaisin Turkin kiinteistöalaan. Asuntomarkkinat näyttävät olevan valmiit uusille omaperusteisille hankkeille, jotka todennäköisesti houkuttelevat ulkomaisia sijoittajia. Asuntojen hinnat ovat jo rakennuskustannuksia korkeampia ja niitä ohjaa pääasiassa ulkomainen kysyntä.

Compare listings

Compare