Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin matkailun nousu

Turkey's Tourism Surge

Last Updated on 22 maaliskuun, 2024 by tuula

Turkin matkailun nousu: Istanbulin ja Antalyan viehätys

Turkki on suosittu matkakohde kauniiden maisemiensa, rikkaan historiansa ja eloisan kulttuurinsa ansiosta. Viime aikoina Istanbul ja Antalya ovat saaneet maailmanlaajuista huomiota ja siitä on seurannut Turkin matkailun nousu.

Turkin kaupungit valokeilassa

YK:n Maailman matkailujärjestön mukaan kansainvälinen matkailu on vähitellen elpymässä, ja Turkista on tullut yksi matkailijoiden suosituimmista vaihtoehdoista. Euromonitor Internationalin Top 100 City Destinations -indeksi vuodelle 2023 on nimennyt Istanbulin ja Antalyan kahdeksi maailman suosituimmaksi ja eniten vierailluksi kaupungiksi ja sijoittuen neljän parhaan joukkoon. Tämä osoittaa, että nämä kaupungit ovat erittäin suosittuja matkustajien keskuudessa ympäri maailmaa, ja ne tarjoavat erilaisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, joiden ansiosta ne erottuvat suosituimmista kohteista. Istanbul, jossa on ikonisia maamerkkejä ja eloisaa tunnelmaa, on todistanut vaikuttavan 26 prosentin kansainvälisten saapujien kasvun vuonna 2023, mikä vahvistaa sen asemaa johtavana matkailukohteena.

Antalya on piilotettu helmi, jossa on koskemattomia rantoja, historiallisia kohteita ja henkeäsalpaavia maisemia. Atatürk julisti sen tunnetusti maailman kauneimmaksi paikaksi.

Viime vuosina Antalya on kokenut matkailubuumin, ja pelkästään vuonna 2023 kansainvälisten vierailijoiden määrä kasvoi 29 prosenttia. Paikalliset pitävät tätä nousua kaupungin luonnon kauneuden, rikkaan historian ja lämpimän vieraanvaraisuuden ansiota. Paikallinen asukas Banu Aydoğdu korostaa, että Antalya ja Alanya tarjoavat muutakin kuin loman; se tarjoaa mullistavan kokemuksen, joka jättää vierailijat lumoutuneiksi.

Kasvava matkailu eri puolilla Turkkia

Turkin matkailuala laajenee Istanbulin ja Antalyan ulkopuolelle, ja kotimaan ja kansainväliset lennot lisääntyvät muille alueille. Maan monipuoliset maisemat ja kulttuuriaarteet tekevät siitä houkuttelevan kohteen kaikentyyppisille matkailijoille.

Pyrkiessään houkuttelemaan lisää turisteja Turkki on äskettäin luopunut viisumivaatimuksesta Yhdysvalloista, Kanadasta ja Meksikosta tuleville matkustajille alle 90 päivän vierailuille.

Turkin edullisuus länsimaihin verrattuna tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille matkailijoille. Lisäksi maa on todistanut lääketieteellisen matkailun nousun, ja Antalyasta on tullut hammashoitojen ja hyvinvointiretriittien keskus.

Sen nähtävyyksien ja kohtuuhintaisuuden lisäksi Turkki houkuttelee vierailijoita mahdollisuudesta nuorentaa kehoaan ja mieltään. Antalyan rauhallinen ympäristö ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat rauhallisen pakopaikan arjen hälinästä.

Turkin matkailuala kukoistaa Istanbulin ja Antalyan johdossa. Kun maa toivottaa vierailijat edelleen tervetulleeksi avosylin, se on edelleen valmis lumoamaan matkailijat kauneudellaan, historiallaan ja vieraanvaraisuudellaan.

Usein kysytyt kysymykset:
 1. K: Onko Turkki turvallinen turisteille?
  • V: Kyllä, Turkki on yleensä turvallinen turisteille, ja miljoonat vierailijat nauttivat oleskelustaan vuosittain.
 2. K: Mitkä ovat Istanbulin pakolliset nähtävyydet?
  • V: Istanbulin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapin palatsi.
 3. K: Millainen sää on Antalyassa?
  • V: Antalya nauttii Välimeren ilmastosta, jossa on kuumat kesät ja leudot talvet, joten se on ihanteellinen ympärivuotinen kohde.
 4. K: Onko Turkissa matkustusrajoituksia COVID-19:n vuoksi?
  • V: Matkustusrajoitukset voivat vaihdella, joten on suositeltavaa tarkistaa viimeisimmät ohjeet ennen matkan suunnittelua.
 5. K: Mitä valuuttaa käytetään Turkissa?
  • V: Turkissa käytetty valuutta on Turkin liira (TRY).

Compare listings

Compare