Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin vienti saavutti lokakuun ennätyksen

Turkish Exports

Last Updated on 15 toukokuun, 2024 by tuula

Turkin vienti saavutti lokakuun ennätyksen 22,9 miljardia dollaria

Osoituksena Turkin taloudellisesta sitkeydestä ja vahvuudesta Turkin vienti saavutti lokakuun ennätyksen 22,9 miljardiin dollariin, mikä merkitsee huomattavaa 7,4 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kauppaministeri Ömer Bolat jakoi tämän voiton ja korosti maan vankkumatonta kasvua haasteiden keskellä.

Turkin vienti voitto vastoinkäymisistä huolimatta

Ennätystä rikkova lokakuu

Lokakuu oli merkittävä virstanpylväs, kun vienti saavutti kaikkien aikojen ennätyksen. Ministeri Bolat ilmoitti ylpeänä vaikuttavasta 7,4 %:n vuosikasvusta, mikä vahvistaa Turkin asemaa taloudellisena voimatekijänä.

Johdonmukainen kasvu haasteiden keskellä

Vastoinkäymisistä huolimatta Turkin vienti on kasvanut tasaisesti heinä-, elo- ja syyskuun vahvan kehityksen pohjalta. Ministeri Bolat korosti Turkin talouden kestävyyttä haasteiden edessä.

Kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutukset Turkin vienti

Hallituksen kunnianhimoiset Turkin vientitavoitteet

Ministeri Bolat valaisi hallituksen kunnianhimoisia tavoitteita, joiden tavoitteena on saavuttaa 255 miljardin dollarin vienti vuoden loppuun mennessä, ja vieläkin huikeammat tavoitteet 267 miljardia dollaria vuonna 2024 ja hämmästyttävät 302,2 miljardia dollaria vuonna 2026.

Odotukset ylittävät: tammi–lokakuu 2023

Tammi-lokakuussa 2023 Turkin vienti ylitti odotukset ja oli 210,1 miljardia dollaria, mikä ylitti edellisvuoden 0,3 prosentilla. Ministeri Bolat korosti kasvun avainsektoreita.

Avaintekijät eksponentiaalisessa kasvussa

Suorituskyvyn kohokohdat

Bolat korosti erityisesti erinomaista suorituskykyä elintärkeillä aloilla, kuten moottoriajoneuvoissa, kattiloissa ja koneissa sekä sähkökoneissa ja -laitteissa, jotka kaikki osoittavat merkittävää kasvua, mikä heijastaa arvonlisäyksen viennin kasvua.

Palveluvienti lisääntyy

Ministeri Bolat tunnusti palveluviennin erinomaisen suorituskyvyn ja aikoi ylittää 100 miljardin dollarin rajan tänä vuonna ja suureksi tavoitteeksi 200 miljardia dollaria vuoteen 2028 mennessä, mikä kattaa 2 % maailmanlaajuisesta palveluviennistä 12. kehityssuunnitelman mukaisesti.

Vaikuttavia virstanpylväitä ja saavutuksia

12 kuukauden jatkuva vienti

Lokakuussa Turkin 12 kuukauden rullaava vienti nousi vaikuttavaan 254,8 miljardiin dollariin, mikä ylitti aiemman ennätyksen, 254,2 miljardia dollaria vuoden 2022 lopussa. Tämä saavutus vahvistaa Turkin kestävää talouskasvua.

Kauppavajeen vähentäminen

Tuonti kasvoi 1,3 % lokakuussa, mutta kauppataseen alijäämä pieneni merkittävästi 15 % ja oli yhteensä 6,7 miljardia dollaria. Tämä positiivinen muutos vaikutti osaltaan viennin ja tuonnin kattavuuden kasvuun ja oli viime kuussa 77,3 %.

Strategisten toimenpiteiden positiiviset vaikutukset

Valtion aloitteiden panokset

Ministeri Bolat korosti valtiovarainministeriön ja kauppaministeriön toteuttamien toimenpiteiden myönteisiä vaikutuksia erityisesti energian tuonnin hidastumisessa. Vuoden energian tuonnin tavoitteena oli erityisesti pysyä alle 70 miljardin dollarin.

Kullan tuonti laskee

Lokakuussa kullan tuonti väheni merkittävästi 36 % edellisvuodesta, mikä osoittaa onnistuneita toimenpiteitä kaupan dynamiikan hallinnassa ja valvonnassa.

Alakohtaiset voitot ja maailmanlaajuinen kattavuus Turkin viennissä

Turkin viennin johtavat alat

Turkin viejien edustajakokouksen johtaja Mustafa Gültepe korosti lokakuun viennissä hallitsevia aloja, joista autoteollisuus johtaa 3,087 miljardilla dollarilla, jota seuraa kemianteollisuus, valmisvaatteet, elektroniikka ja terästeollisuus.

Suosituimmat vientikohteet

Gültepe paljasti tärkeimmät vientikohteet, joiden johtajina ovat Saksa, Irak ja Yhdysvallat. Erityisesti Turkki rikkoi vientiennätyksiä seitsemän maan, mukaan lukien Puolan, Libyan, Algerian, TRNC:n ja Nigerian, kanssa, mikä osoitti kasvavaa maailmanlaajuista kattavuuttaan ja kilpailukykyään.


Turkin lokakuun vientiesimerkki ei ainoastaan heijasta taloudellista joustavuutta, vaan myös korostaa maan kykyä asettaa ja ylittää kunnianhimoisia tavoitteita. Kun maa kartoittaa kurssiaan kohti maailmanlaajuista kauppavoimaa, nämä saavutukset tasoittavat tietä kestävälle kasvulle ja vauraudelle.

Compare listings

Compare