Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Oleskelulupa korotukset Turkissa

Residence Permit Increases

Last Updated on 16 toukokuun, 2024 by tuula

Turkki toteuttaa oleskelulupa korotukset Turkissa: kiinteistösijoituksen vähimmäismäärä nostettiin 200.000 dollariin

Turkin hallitus on viime aikoina toteuttanut merkittäviä muutoksia oleskeluluvan saamisen kriteereihin maan sisäisillä kiinteistökaupoilla. Nämä tarkistukset, erityisesti lyhytaikaiset oleskelulupa korotukset Turkissa koskevat kiinteistökauppoja, joiden hankintapäivä on 16.10.2023 ja sen jälkeen.

Äskettäin vahvistetut määräykset edellyttävät nyt, että omistusoikeuden vähimmäismyyntihinnan on oltava vähintään 200 000 USD Turkin liiraina, joka määräytyy keskuspankin valuuttakurssin mukaan omistusoikeuskirjan myöntämispäivänä. Tämä merkitsee oleskelulupa vaatimusten lisääntymistä, sitä sovelletaan valtakunnallisesti ja sitä valvotaan tiukasti. On tärkeää huomata, että vain Turkin liiroissa suoritetut liiketoimet katsotaan kelvollisiksi oleskelulupahakemuksissa.

Huomionarvoinen muutos on se, että 16.10.2023 tai sen jälkeen hankittujen omistustodistusten kiinteistö arviointiraporttien vastaanottaminen lopetetaan. Sen sijaan hakemuksen kannalta ratkaisevaksi tulee itse omistuskirjaan merkitty kauppahinta. Tämä asettaa hakijoille vastuun varmistaa, että omistusoikeuskirjassa oleva myyntihinta vastaa 200 000 dollarin vähimmäismäärää Turkin liirassa.

Muutokset koskevat kaikkia sovellustyyppejä

Näiden uusien oleskelulupa määräysten tärkeyttä korostaessa on huomioitava, että ne koskevat kaikkia hakemustyyppejä, mukaan lukien alustavat hakemukset, siirtymähakemukset tai jatkohakemukset. Näin ollen henkilöiden, jotka haluavat saada oleskeluluvan kiinteistön omistus Turkissa kautta, on täytettävä vähimmäis myyntihinta vaatimus heidän erityisolosuhteistaan riippumatta.

Lisäksi nämä muutokset koskevat yksinomaan kiinteistöjä, jotka on hankittu 16.10.2023 tai sen jälkeen. Jos asunnon osto ja rekisteröinti päivä on ennen tätä, nämä uudet määräykset eivät vaikuta koskien oleskelulupahakemus Turkissa.

Niiden, jotka ostivat asunnon Turkista 26.4.2022 ja 16.10.2023 välisenä aikana, on noudatettava erilaisia kriteerejä. Suurkaupunkialueilla vaaditaan 75.000 USD:n myyntihinta, kun taas muissa kaupungeissa asuvien kiinteistöjen myyntihinta on 50.000 USD. Lisäksi näihin kiinteistöihin hakijoiden on vielä toimitettava kiinteistöarviointiraportti.

Nämä tarkistukset oleskeluluvan saamiseen kiinteistökaupoilla Turkissa vahvistavat hallituksen sitoutumista kiinteistömarkkinoiden vahvistamiseen ja ulkomaisten sijoittajien houkuttelemiseen. Toteuttamalla oleskelulupien korotuksia ja nostamalla vähimmäis myyntihinta vaatimusta hallitus pyrkii lisäämään kiinteistösijoitusten arvoa Turkissa ja varmistamaan, että oleskeluluvat myönnetään vain sitoutuneille sijoittajille.

Ulkomaisena sijoittajana, joka on kiinnostunut saamaan oleskelulupa kiinteistöomistuksen kautta Turkissa, on välttämätöntä pysyä ajan tasalla näistä muutoksista ja noudattaa päivitettyjä säännöksiä. Ota yhteyttä rohkeasti saadaksesi lisätietoja.

Compare listings

Compare