Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Antalya paljastaa Välimeren suurimman kirjaston

Antalya Unveils the Largest Mediterranean Library

Last Updated on 9 helmikuun, 2024 by tuula

Antalya paljastaa Välimeren suurimman kirjaston

Antalyan matkailukohteen runsas kuvakudos ylpeilee nyt Välimeren alueen suurimman kirjaston loistosta Kulttuuri- ja matkailu ministeri Mehmet Nuri Ersoyn johtamassa seremoniassa Antalya paljastaa Välimeren suurimman kirjaston osana kunnianhimoista 100 kirjaston perustamisprojektia Turkin tasavallan 100-vuotispäivän muistoksi.

Projektin muistotilaisuus ja ministerin rooli

Ministeri Ersoylla oli osana valtakunnallista aloitetta keskeinen rooli tämän kulttuurisen virstanpylvään toteuttamisessa. Hanke ei ainoastaan merkitse Turkin kirjaston vuosisadan juhlaa, vaan se osoittaa myös hallituksen sitoutumisen tiedon ja kulttuurin edistämiseen kaikkialla maassa.

Antalyan kirjaston loiston esittely

Antalyan kirjasto on arkkitehtoninen ihme, ja sen pinta-ala on vaikuttava 9.000 neliömetriä ja hyllyjen pituus yli 10 kilometriä. Kepezin kunnan suunnittelema ja tarjoaa kapasiteettia 2.500 vierailijalle, mikä tekee siitä kulttuurisen keskuksen Välimeren alueella.

Merkittävä seremonia

Avajaisissa oli läsnä merkittäviä henkilöitä, kuten Antalyan kuvernööri Hulusi Şahin ja Antalyan maakunnan puheenjohtaja Ali Çetin. Ministeri Ersoy korosti kirjaston merkitystä Antalyan muuttamisessa moderniksi matkailun ja kulttuurin keskukseksi.

Kuntien ponnistelut ja taloudellinen riippumattomuus

Merkittävä piirre Antalyan kirjaston rakentamisessa on Kepezin kunnan kiitettävä työ. Pormestari Hakan Tütüncü otti hankkeen hoitaakseen hakematta ministeriöltä rahoitustukea. 9.000 neliömetriä suljettua tilaa, miljoonan kirjan kapasiteetti, 350 hengen sali, taidegalleria ja viisi teemakirjastoa. Tütüncü ilmaisi kiitoksensa kollegoilleen tämän tasavallan 100-vuotisjuhlaan sopivan erinomaisen teoksen luomisesta.

Antalyan kulttuurinen muutos

Kirjasto symboloi Antalyan laajempaa muutosta moderniksi kulttuurikeskukseksi. Nämä kirjastot koristavat maan joka kolkassa korostaen niiden roolia kulttuurisen rikkauden lisäämisessä alueista kyliin.

Valtakunnallinen vaikutus

Antalyan kirjasto on merkittävä virstanpylväs ministeriön kunnianhimoisessa tavoitteessa perustaa 100 kirjastoa. Se edustaa sitoutumista kulttuurin kehittämiseen ja tarjoaa tiloja, jotka ylittävät pelkät tietovarastot, ja niistä tulee dynaamisia yhteisön osallistumisen keskipisteitä.

Kirjastot kulttuurin kulmakivinä

Kuvernööri Hulusi Şahin pohti kirjastojen roolin kehittymistä. Kuinka ne muuttuivat paikoista, joissa tietoa tutkittiin paksuista kirjoista, sosiaalisiksi keskuksiksi, jotka edistävät yhteisöllistä vuorovaikutusta.

Ainutlaatuiset rakennusnäkökohdat

Tütüncün päätös toteuttaa hanke itsenäisesti osoittaa omistautumista ja kunnallista ylpeyttä. Antalyan kirjasto teematiloineen ei ainoastaan lisää kaupungin kulttuurista rikkautta, vaan myös luo ennakkotapauksen tulevalle kirjastorakentamiselle.

Antalyan kirjasto on osoitus Turkin sitoutumisesta kulttuurin kehittämiseen ja tiedon levittämiseen. Siitä ei tule vain kirjojen arkisto, vaan myös dynaaminen tila, joka edistää kulttuurivaihtoa.

Compare listings

Compare