Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin UNESCOn maailmanperintökohteet

Turkey's UNESCO World Heritage Sites

Last Updated on 16 tammikuun, 2024 by tuula

Turkin UNESCOn maailmanperintökohteet

Turkki, Euroopan ja Aasian risteysmaa, on kulttuuristen, historiallisten ja luonnon ihmeiden aarreaitta. Sen monipuoliset maisemat ja tuhansia vuosia vanha historia ovat johtaneet siihen, että lukemattomat Turkin Unescon maailmanperintökohteet kiehtovat matkailijoita ympäri maailmaa. Vuodesta 2023 lähtien Turkissa on 21 maailmanperintökohdetta, mukaan lukien 19 kulttuurikohdetta ja kaksi sekakohdetta. Liity kanssamme virtuaaliselle matkalle joidenkin Turkin merkittävimpien Unescon tunnustamien helmien läpi.

Istanbulin historialliset alueet (1985)

Turkin sydämessä on Istanbul, kaupunki, jonka historia on niin rikas, että se kattaa vuosisatoja ja imperiumia. Istanbulin historialliset alueet, mukaan lukien ikoniset maamerkit, kuten Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sininen moskeija, tarjoavat kurkistuksen kaupungin bysantti- ja ottomaanien menneisyyteen. Arkkitehtonisten tyylien ja kulttuuristen vaikutteiden sulautuminen on osoitus Istanbulin ainutlaatuisesta paikasta historiassa.

Göremen kansallispuisto ja Kappadokian kallioalueet (1985):

Kappadokia, joka sijaitsee Keski-Turkissa, on surrealistinen maisema keijupiipuista, luola-asunnoista ja toisista maallisista kivimuodostelmista. Göremen kansallispuisto ja sen kalliopaikat kertovat tarinan alueesta, jonka vulkaaninen toiminta ja sen asukkaiden luovuus ovat kaivertaneet koteja, kirkkoja ja kokonaisia kaupunkeja pehmeään vulkaaniseen kallioon. Kappadokian ainutlaatuiset geologiset piirteet ja historiallinen merkitys tekevät siitä lumoavan lisäyksen Turkin Unescon maailmanperintökohteisiin.

Hattusha: Hettiläinen pääkaupunki (1986)

Keski-Anatolian vehreässä maisemassa sijaitseva Hattusha oli aikoinaan mahtavan heettiläisen imperiumin pääkaupunki. Alueella on vaikuttavia linnoituksia, temppeleitä ja ikoninen Leijonan portti. Hattushan tutkiminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin sivilisaatioon, joka kukoisti yli 3000 vuotta sitten.

Nemrut-vuori (1987)

Kaakkois-Turkissa sijaitsevaa Nemrut-vuorta kruunaavat kuningas Antiokhos I:n pystyttämät jättiläismäiset patsaat ja hautakivet. Kohde on osoitus Commagene-valtakunnan loistosta ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäröiville vuorille. Auringonnousun ja auringonlaskun kokemukset Nemrut-vuoren huipulla ovat maagisia.

Hierapolis-Pamukkale (1988)

Pamukkale, joka tarkoittaa ”puuvillalinnaa” turkkiksi, on luonnonihme, joka on kuuluisa valkoisesta travertiiniterassistaan. Näiden terassien huipulla sijaitseva muinainen Hierapolisin kaupunki esittelee hyvin säilyneitä roomalaisia raunioita, kuten teattereita, temppeleitä ja kylpylöitä. Luonnon kauneuden ja muinaisen historian yhdistäminen tekee tästä sivustosta todella poikkeuksellisen.

Aphrodisias (2017)

Muinainen Aphrodisiaksen kaupunki on omistettu jumalatar Aphroditelle, ja se on klassisen arkkitehtuurin ja kuvanveiston ihme. Alueella on hyvin säilynyt stadion, Afroditen temppeli ja hieno Sebasteion, pyhäkkö, jota koristavat monimutkaiset kohokuviot. Aphrodisias tarjoaa kurkistuksen antiikin maailman taiteellisiin ja kulttuurisiin saavutuksiin.

Pergen arkeologinen alue ja Aspendoksen muinainen kaupunki (2017)

Antalyan, upealla alueella sijaitseva Pergen arkeologinen alue ja muinainen Aspendoksen kaupunki kuljettavat vierailijat muinaisen Pamfylian sydämeen. Perge raunioineen, kuten teatterin, stadionin ja kaupungin portein, tarjoaa kurkistuksen asukkaiden jokapäiväiseen elämään. Vain lyhyen matkan päässä sijaitsevassa Aspendosissa on yksi maailman parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista, joka tunnetaan akustiikkastaan ja arkkitehtonisesta loistostaan. Yhdessä nämä Antalyan kohteet tarjoavat kiehtovan matkan klassisen antiikin perinnön läpi Välimeren alueella.


Turkin UNESCOn maailmanperintökohteet kutsuvat matkailijat mukaan kiehtovalle matkalle ajassa. Se kattaa muinaisten sivilisaatioiden ihmeet, henkeäsalpaavat maisemat ja kulttuurimosaiikin, joka määrittelee tämän kiehtovan maan. Tutkitpa sitten Istanbulin vilkkaita katuja tai näkemässä auringonnousua Nemrut-vuoren patsaiden yllä, jokainen kohde on osa Turkin rikasta perintöä ja jättää lähtemättömän jäljen niille, jotka ovat onnekkaita kokemaan sen ihmeet.

Compare listings

Compare