Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkin matkailuennätys vuonna 2023

2023'te Türkiye için Rekor Turizm

Last Updated on 1 maaliskuun, 2024 by tuula

Turkin matkailuennätys vuonna 2023

Lauantaina korkean virkamiehen mukaan Turkin odotetaan päättävän vuoden ennätystuloilla ja kävijämäärillä. Tämä korostaa Antalyan, Välimeren keskuksen, merkitystä sekä kulttuuristen että matkailuun liittyvien tekijöiden kannalta Turkin matkailuennätys vuonna 2023.

“Turkki on tehnyt ennätyksiä, varsinkin viime vuodesta lähtien. Se on alkanut ylittää omia ennätyksiään. Vuoden lähestyessä loppuaan, pyrimme tekemään sen ennätyksillä sekä kävijämäärissä että tuloissa. “Mehmet Nuri Ersoy,  kulttuuri- ja matkailuministeri, puhui kokouksessa Antalyan Muratpaşan kaupunginosassa.

Puheessaan hän korosti Antalyan merkitystä matkailuelinkeinolle ja kulttuuriarvoille ja sanoi, että kaupunki on kulttuuri- ja matkailuministeriön prioriteetti.

Hän puhui Antalyan matkailu- ja kulttuurielämän noususuhdanteesta sekä arkeologian ja kaivausprojektien rahoituksen lisääntymisestä useilla paikkakunnilla.

“Antalya nousee matkakohteeksi, jolla on eniten matkailuun liittyviä tuloja. Myös hienoa kulttuuritoimintaa tapahtuu”, hän sanoi.

“Ministeriönä aloimme priorisoida kulttuuritapahtumia enemmän vuosina 2022 ja 2023. Ministeri täsmensi: “Varmistamme kulttuuriarvojemme elvyttämisen ja entisöinnin, jatkamme tarmokkaasti kaivauksia kohteissamme ja tuemme paluuta maakunnillemme ja alueillemme, tukemalla kaikkia näitä tapahtumia.”

Hän keskusteli myös aloitteista, joilla pyritään lisäämään vierailijoiden kokemuksia, kuten valaisemaan historiallisesti merkittäviä kohteita ja houkuttelemaan matkailijoita lähtemään hotellien ulkopuolelle tutkimaan kansakuntaa laajemmin.

Viime viikolla julkaistujen virallisten lukujen mukaan Antalyaan ja Alanyaan, Turkin suosituimpiin lomakohteisiin, matkusti tämän vuoden tammi-marraskuussa ennätysmäärä 15,37 miljoonaa turistia.

Kulttuuri- ja matkailuviraston luvut osoittavat, että 11 kuukauden aikana kaupungin kävijämäärä kasvoi 16,3 % verrattuna vuoden 2022 vastaavaan aikaan.

Tietojen mukaan pelkästään marraskuussa kaupunkiin saapuneiden matkailijoiden määrä kasvoi 0,7 % edellisen vuoden vastaavasta kuukaudesta noin 405 000:een.

Antalya ylitti vastaanottamiensa matkailijoiden määrän vuonna 2019, jota usein kutsutaan matkailun “kultaiseksi vuodeksi”. Tuolloin se kirjasi kaikkien aikojen ennätyksen, 15,28 miljoonaa kävijää.

Tänä vuonna Turkki toivoo saavansa 55,6 miljardia dollaria matkailusta, ja hallitus odottaa 60 miljoonaa kansainvälistä vierasta.

Compare listings

Compare