Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Tieto- ja tukiryhmiä Turkissa asuville ulkomaalaisille

Expats living in Turkey

Last Updated on 1 maaliskuun, 2024 by tuula

Tieto- ja tukiryhmiä Turkissa asuville ulkomaalaisille

Oletko Turkissa asuva ulkomaalainen ja etsit tieto- ja tukiryhmiä Turkissa asuville ulkomaalaisille? Tarvitsetpa sitten uutisportaaleja, neuvontapuhelimia, ulkomaalaisten blogeja tai Facebook-yhteisöjä, tarjolla on lukuisia resursseja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiisi, jotka liittyvät elämään Turkissa tai Anatolian alueella. Turkki on suosittu kohde ihmisille kaikkialta maailmasta, ja nuoria ammattilaisia houkuttelee yleensä vilkas Istanbul ja eläkeläisiä, erityisesti Euroopasta, rauhallinen lounaisrannikko. Ulkomaalaisena uudessa maassa saatat kuitenkin kohdata tiettyjä haasteita ja saatat joskus tarvita ulkomaalaisten apua. Onneksi Turkissa asuville ulkomaalaisille on tarjolla monia resursseja.

Valtion neuvontapuhelimet:

Turkin hallitus on perustanut kaksi puhelinpalvelua erityisesti ulkomaalaisia varten. Maahanmuuttoministeriöllä (Göç Idaresi) on ympärivuorokautinen auttava puhelin, johon pääsee soittamalla numeroon 157 Turkin sisällä ja numeroon +90 312 157 11 22 maan ulkopuolelta. Tämä auttava puhelin on saatavilla turkkiksi, englanniksi, arabiaksi, venäjäksi, persiaksi ja saksaksi. Se voi auttaa maahantuloon, oleskeluun, maasta poistumiseen ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä. Jos sinulla on kysyttävää sosiaaliturvasta ja työskentelystä Turkissa, perhe-, työ- ja sosiaaliturvaviestintäkeskuksen neuvontapuhelimella (soita 170) on englanninkielisiä toimijoita, jotka voivat auttaa sinua. Hätätapauksissa, mukaan lukien COVID-19-ongelmat, voit soittaa hätänumeroon 112, joka yhdistää sinut alueesi mukaan tarvittavaan apuun.

Ulkomaalaiset auttavat ulkomaalaisia:

Turkissa brittiläisen ulkomaalaisen Martin Redmanin johtama “Doc Martin’s Surgery for Expats in Turkey” -blogi ja Facebook-ryhmä ovat mahtavia alustoja, joissa on kymmeniä tuhansia expat-jäseniä. Ne kattavat monenlaisia aiheita, mukaan lukien oikeudelliset ongelmat, ja tarjoavat tietoa viisumeista, oleskeluluvista, asunnon ostamisesta, pankkitilien avaamisesta ja muusta.

Kuşadasıssa sijaitseva Foreign Citizens Advice Center tarjoaa ilmaista apua, ja voit kysyä tiedustelujasi verkossa osoitteessa consulturkey.org tai heidän neuvontapuhelimensa kautta. Uutiset, kuten Ege Eye Kuşadasıssa ja Fethiye Times, brittiläisen ulkomaalaisen Lyn Wardin aloitteesta, tarjoavat englanninkielisiä päivityksiä erilaisista Turkin rannikkoa ja ulkomaalaisten elämää koskevista aiheista.

Kaupunkikohtaiset resurssit:

Istanbulin ulkomaalaiset voivat liittyä Yabangeeen ja Inter Nations -järjestöön tapahtumien ja yhteyksien vuoksi. International Women of Istanbul (IWI) on ulkomaalaisten naisten yhteisö, joka järjestää erityisiä eturyhmiä ja hyväntekeväisyystapahtumia.

Facebook-yhteisöt:

Lukuisat Facebook-ryhmät palvelevat Turkissa asuvia ulkomaalaisia. Näihin ryhmiin kuuluvat yleiset ryhmät, kuten “Ulkomaalaiset Turkissa” Alanyassa ja “Expats in Istanbul” sekä paikkakohtaiset ryhmät, kuten “Expats in Bodrum” ja “Foreigners in Fethiye”. COVID-19-pandemian aikana ryhmät, kuten “Coronavirus Turkey-UK Information”, tarjosivat päivittäisiä päivityksiä. Yhteisöaloitteet, kuten “Corona Caring Community” Fethiyessä, tarjosivat apua lukituksista kärsiville.

Eläinten hyvinvointia ja ympäristöä koskevat aloitteet:

Lukuisat Facebook-ryhmät keskittyvät auttamaan katueläimiä tietyillä alueilla, ja ulkomaalaiset tekevät aktiivisesti vapaaehtoistyötä ja järjestävät varainkeräyksiä. Esimerkkejä ovat “Cihangir… Cool for Cats” Istanbulissa, “Yalıkavak Street Animals” ja “Turgutreis Animal Shelter Supporters” Bodrumissa ja “Animal Friends of Fethiye” Fethiyessä.

Merkittävä maininta on “Tidy Turkey”, australialaisen expatin Lucy Toozen perustama Facebook-ryhmä ja -sivusto, joka järjestää “Clean Up Events” -tapahtumia ja edistää yhteisöllisyyttä jaettujen kokemusten kautta verkossa.

Compare listings

Compare