Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

AJOKORTTI TURKISSA

DRIVER'S LICENCE IN TURKEY

Last Updated on 6 helmikuun, 2024 by tuula

ULKOMAALAISEN AJOKORTTI TURKISSA 

Oletko vierailija, joka tutkii Turkin kiehtovia maisemia ratin takaa? Ennen kuin lähdet Turkin maantiematkallesi, perehdytään tärkeisiin yksityiskohtiin, koskien ajokortti Turkissa ulkomailla asuville.

Ulkomaalaisena voit ajaa ulkomaisella ajokortillasi Turkissa kuuden kuukauden ajan. On kuitenkin tärkeää tietää, että tämän ajanjakson jälkeen ajokortin vaihtaminen on pakollista mahdollisten sakkojen välttämiseksi..

Korvaavan ajokortin hakeminen on tärkeä askel. Jos sinulla on voimassa oleva kansainvälinen ajokortti, turkkilaiseen ajokorttiin siirtyminen takaa sujuvamman matkustamisen, mutta se on myös lakisääteinen vaatimus. Tämä prosessi ylittää mukavuuden, ja se toimii suojana sakkoja ja seuraamuksia vastaan.

Milloin ulkomailla asuvien tulee hakea Turkin ajokorttia? Jos sinulla on tällä hetkellä voimassa oleva kansainvälinen ajokortti ja aiot oleskella Turkissa tai tehdä pitkiä matkoja ympäri maata yli 6 kuukauden ajan käyttämällä ulkomaista tai paikallista ajoneuvoa.

Vuodesta 2018 lähtien Nufus on ollut ajokorttien myöntämisestä ja korvaamisesta vastaava viranomainen, ja online-ajanvaraus on pakollinen.

Ajokortin saamiseksi vaadittavat asiakirjat voivat vaihdella eri kaupungeissa. Ulkomailla asuville henkilöille tarvitaan seuraavat asiakirjat ajokortin korvaamiseksi:
  • Käännetty ja notaarin vahvistama ajokortti.
  • Alkuperäinen ajokortti ja kopio.
  • Oleskelulupa tai työlupa.
  • Todistus lääkärintarkastuksesta.
  • Kuitti maksetusta maksusta.
  • 2 biometristä kuvaa.
  • Veriryhmän kortti.
  • Koulutustodistus tai tutkintotodistus.
  • Lisäasiakirjoja saatetaan pyytää kaupungista riippuen.
  • Tenttiä ei tarvitse suorittaa uudelleen.

Kun kaikki asiakirjat on lähetetty (sen jälkeen kun olet tarkistanut ajokortin aitouden), saat väliaikaisen lisenssin välitöntä käyttöä varten. Alkuperäinen ajokorttisi lähetetään takaisin kotimaahasi, jonka voit lunastaa liikennepoliisilta palatessasi. Uusi turkkilainen ajokortti toimitetaan osoitteeseesi Turkissa.

Ajokortin vaihto ja uusiminen: Saumaton prosessi

Vaikka ajokorttisi olisi vanhentunut, voit vaihtaa sen uuteen turkkilaiseen ajokorttiin, joka on voimassa 10 vuotta. Poistuminen Turkista nollaa voimassaoloajan, joten jos poistut maasta kuuden kuukauden välein, sinun ei tarvitse vaihtaa ajokorttiasi.

Ennen kuin lähdet tien päälle, tässä on joitain tärkeitä asioita, jotka sinun tulee tietää Turkissa ajamisesta.

Paikalliset ajonormit: Tutustu paikallisiin liikennemerkkeihin, sääntöihin ja kulttuurisiin ajonormeihin saadaksesi turvallisemman ja nautinnollisemman ajokokemuksen.

Kielirajoitus: Vaikka monet kyltit ovat sekä turkin että englannin kielellä, joillakin maaseutualueilla voi olla vain turkkilaisia kylttejä. Perustieto turkkilaisista liikennemerkeistä on eduksi.

Tieolosuhteet: Varaudu erilaisiin tieolosuhteisiin, vilkkaista kaupungin kaduista luonnonkauniisiin rannikon moottoriteihin. Pysy valppaana ja sopeudu erilaisiin maastoihin.

Ajoetiketti: Turkkilaiset kuljettajat ovat yleensä kohteliaita, ja merkinanto on yleinen käytäntö. Ole kohtelias tiellä, äläkä epäröi käyttää indikaattoreitasi kommunikointiin.

Maaseututiet: Turkissa on maalauksellisia maaseutumaisemia, ja maaseudun tutkiminen autolla on palkitseva kokemus. Maaseudun tiet voivat kuitenkin olla kapeampia, ja kohtaamiset maatalousajoneuvojen tai eläinlaumojen kanssa eivät ole harvinaisia. Aja varovasti ja varaudu odottamattomiin esteisiin.

Vuoristoinen maasto: Jos matkasi vie sinut vuoristoisten alueiden halki, ole valmis kiemurteleviin teihin ja korkeuden muutoksiin. Aja varovasti, erityisesti vaikeissa sääolosuhteissa.

Hätäpalvelut: Tutustu hätänumeroihin ja sairaaloiden sijaintiin reitin varrella. Turkilla on hyvin kehittynyt hätäpalveluverkosto, mutta valmistautuminen on tärkeää.

GPS-navigointi: Käytä GPS-navigointia hyödyksesi. Varmista, että navigointijärjestelmäsi on ajan tasalla, ja harkitse paikallisten sovellusten käyttöä reaaliaikaisiin liikennepäivityksiin.

Aja luottavaisesti, kunnioita paikallisia ajokäytäntöjä ja uppoudu Turkin monimuotoisten maisemien kauneuteen.

Compare listings

Compare