Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Yrityksen perustaminen Turkissa

Establishing a Business in Turkey

Last Updated on 24 toukokuun, 2024 by tuula

Yrityksen perustaminen Turkissa: Kattava opas

Turkki, jonka strateginen sijainti yhdistää Euroopan, Aasian ja Lähi-idän, on ollut pitkään houkutteleva kohde ulkomaisille investoinneille. Maalla on maailmanlaajuinen merkitys, joten se on ensisijainen valinta kansainvälisille yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat vahvistaa läsnäoloaan Turkin suurissa kaupungeissa ja niiden ympäristössä. Tämä artikkeli opastaa sinua miten yrityksen perustaminen Turkissa onnistuu.

Oikean yritysrakenteen valitseminen

Ulkomaalaisilla, jotka haluavat perustaa yrityksen Turkissa, on useita vaihtoehtoja, mukaan lukien osuuskunnat, kommandiittiyhtiöt, osakeyhtiöt, yhteystoimistot tai olemassa olevan ulkomaisen yrityksen sivuliikkeen avaaminen. Yksinkertaisuuden vuoksi keskitymme kuitenkin osakeyhtiön perustamiseen, joka on suhteellisen yksinkertainen ja suosittu valinta.

Voivatko ulkomaalaiset johtaa yksityistä osakeyhtiötä Turkissa?

Ehdottomasti. Yksityisen osakeyhtiön Turkissa voivat perustaa sekä Turkin kansalaiset että muut kuin Turkin kansalaiset. Tämä tekee siitä helppokäyttöisen vaihtoehdon kansainvälisille yrittäjille, jotka haluavat harjoittaa liiketoimintaa Turkissa.

Asiantuntijan neuvoja pyydetään

Yksi ensimmäisistä vaiheista koskien yrityksen perustaminen Turkissa on neuvotella oikeudellisen neuvonantajan kanssa, joka tuntee hyvin yhtiöoikeuden. Lisäksi voit myös hakea ohjeita ja tietoa useista hyvämaineisista lähteistä:

  • British Chamber of Commerce Turkey (BCCT)
  • Turkin suurlähetystö
  • The Turkish-British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI)
Harkitse yrityksen perustamisagentin käyttöä

Turkissa, kuten Euroopassa ja muissa maissa, yritysten perustamisagenttien markkinat ovat nousemassa. Nämä edustajat voivat tarjota arvokasta apua, mikä säästää aikaa ja mahdollista vaivaa. Kun harkitset yrityksen perustamisagenttia, tutki heidän kokemustaan ja ulkomaalaisia yrityksiä, joita he ovat auttaneet perustamaan. Näiden välittäjien tarjoamien palvelujen laatu voi vaihdella, joten valitse viisaasti.

Oikean yrityksen valinta

Suurin osa Turkin ulkomaalaisista perustaa matkailuun liittyviä yrityksiä tai palvelee muiden ulkomaalaisten tarpeita. Yleisiä valintoja ovat ravintolat, baarit, hotellit, kaupat, kiinteistönvälitystoimistot, huoltoyhtiöt ja lomavuokrausyritykset. Ulkomaalaisten on suhteellisen helppo johtaa ja organisoida näitä yrityksiä.

On kuitenkin tärkeää tietää, että tietyt liiketoimintatyypit edellyttävät teollisuus- ja kauppaministeriön ennakkohyväksyntää, kuten pankit, factoring-yhtiöt, yksityiset rahoituslaitokset, valuutanvaihtotoimistot, pääomamarkkinalain alaiset yritykset, vapaakauppa-alueiden ylläpitäjät ja julkinen varastointi.

Kustannusten ymmärtäminen

Turkkilaisen osakeyhtiön perustamiseen liittyvät kustannukset voivat vaihdella Isossa-Britanniasta ja muista maista. Yksityisen osakeyhtiön perustaminen vaatii yleensä 5 000 Turkin liiran (TL) alkupääomaa. Tästä 25 % on maksettava kolmen kuukauden kuluessa perustamisesta ja loput kolmen vuoden kuluessa. Kun yrityksesi on perustettu, sinun on rekisteröitävä se paikalliseen kaupparekisteriin ja verotoimistoon.

Turkin osakeyhtiön perustaminen

Yllättäen osakeyhtiön perustaminen Turkkiin voi kestää vain 24 tuntia, jos kaikki tarvittavat paperityöt on suoritettu ripeästi ja ne täyttävät kaupparekisterin hyväksynnän. Aikajanaa voidaan kuitenkin pidentää, jos kohtaat viivästyksiä tai et ole valmistautunut.

Aloitusprosessi

Ulkomaalaisten osalta yhtiöjärjestys on laadittava Turkin kauppalain 279 artiklan mukaisesti. Asiakirjan tulee olla yhtiön perustajajäsenten allekirjoittama ja laatima, ja siinä tulee olla yhtiön nimessä sana ”limited”.

Järjestäjien on ilmoitettava täydelliset nimensä, kansallisuutensa, osoitteensa, sukunimensä ja kauppaosoitteensa, jotka on tarvittaessa käännetty virallisesti ja vahvistettava notaarilla. Lisäksi sekaannusten välttämiseksi on tärkeää valita alkuperäinen kauppanimi, jota kukaan muu henkilö tai yritys ei ole käyttänyt tai rekisteröinyt.

Turkin yrityksesi rekisteröinti

Kaupparekisteritoimistoja löytyy useimmista Turkin suurimmista kaupungeista. Kun olet laatinut yhtiöjärjestyksen ja vahvistanut ne, ota yhteyttä kaupparekisteriin 15 päivän kuluessa yrityksesi virallisen kaupparekisterin täydentämiseksi. Varmista, että sinulla on seuraavat vaatimukset valmiina:

  • Täytetty yrityksen rekisteröintilomake
  • Kirjallinen hakemus tai pyyntö
  • Todiste pioneerijäsenyydestä
  • Sitoumus noudattaa kaupparekisterisääntöjen artiklaa 29
  • Maksukuitti (yleensä 1/1000 yhtiön pääomasta) talletettava asiakasrahastotilille

Vaikka se saattaa tuntua pelottavalta prosessilta, yrityksesi perustaminen Turkkiin voi olla sujuvaa ja tehokasta asianmukaisella valmistelulla ja juridisella tietämyksellä. Jos et puhu sujuvasti turkkia, on suositeltavaa, että äidinkielenään turkkia puhuva on mukanasi prosessin aikana mahdollisten väärinkäsitysten ja viivästysten välttämiseksi.

Verovelvollisuudet

Jokainen Turkissa toimiva yksityinen yritys on velvollinen maksamaan täyden veron kaikista voitoistaan. Lisäksi sinun on käytettävä kirjanpitäjän palveluita, sillä Turkin kirjanpitäjät toimivat eri tavalla kuin Euroopassa ja veloittavat usein kuukausimaksun, jonka kustannukset voivat vaihdella.

Kotitehtäväsi tekeminen

Ennen kuin sukeltaa yrityksen perustamisprosesiin Turkissa, perusteellisen tutkimuksen tekeminen on ratkaisevan tärkeää. Pyydä neuvoja muilta ulkomailla olevilta työntekijöiltä, joilla on kokemusta alalta, ja ota yhteyttä lakimieheen ja kirjanpitäjään arvioidaksesi hankkeesi toteutettavuutta. Riskien ja haasteiden ymmärtäminen valmistaa sinut mahdollisiin esteisiin.

Liiketoiminta suunnitelmasi esittely

Määrittele selkeästi tavoitteesi ja määritä painopistealueesi ennen hankkeesi käynnistämistä. Tutki kulujasi, mukaan lukien markkinointi, kirjanpitäjän palkkiot, henkilöstö, verot ja paljon muuta. Vaikka virallista liiketoimintasuunnitelmaa ei välttämättä vaadita, se auttaa seuraamaan edistymistäsi ja suunnittelemaan tulevia ennusteitasi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että yrityksen perustaminen Turkkiin on saavutettavissa oleva yritys oikealla lähestymistavalla ja valmistelulla. Varmista, että sinulla on tarvittavat asiakirjat ja asiantuntija-apu, ja noudata lakisääteisiä vaatimuksia. Asianmukaisella suunnittelulla voit aloittaa menestyksekkään liikeyrityksen Turkissa.

Me Ideal Estatesilla tunnemme hyvin yrityksen perustamisen ulkomaisille sijoittajille ja voimme auttaa sinua kaikissa vaiheissa.

Compare listings

Compare