Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Vuoden 2024 vuokratuloveron purku

2024 rental income tax

Last Updated on 23 helmikuun, 2024 by tuula

Vuoden 2024 vuokratuloveron purku kiinteistönomistajille Turkissa

Tulevan verokauden myötä kiinteistön omistajat Turkissa kuhisevat odotuksesta, varsinkin ne, jotka tienasivat viime vuonna yli 21 tuhatta TL vuokratuloa. Ilmoitusajan alkaessa herää lukuisia kysymyksiä koskien vuoden 2024 vuokratuloveron purku. Tässä blogikirjoituksessa perehdymme olennaisiin yksityiskohtiin, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota ilmoitusta tehdessäsi.

Verokauden lähestyessä kello tikittää miljoonille kiinteistönomistajille, jolloin ilmoituskausi alkaa niille, jotka ovat saaneet vuokratuloa asunnoistaan ja liiketiloistaan viimeisen vuoden aikana. Yksityishenkilöt, jotka omistavat kiinteistöjä ja ansaitsevat vuokratuloja, haluavat ymmärtää, kuinka vuokratulovero lasketaan ja miten ilmoitusprosessissa navigoidaan.

Vuoden 2024 vuokratuloveron maksupäivät

NTV:n mukaan vuokratuloista kertyvät verot voidaan maksaa kahdessa yhtä suuressa erässä, eräpäivä maalis- ja heinäkuussa. Kiinteistön omistajien on maksettava ensimmäinen erä leimaveron kera 31. maaliskuuta mennessä ja toinen erä 31. heinäkuuta mennessä.

Vuokratuloveronmaksajat voivat maksaa veroja Interaktiivisen verotoimiston, RA-mobiilisovelluksen, pankkien, vaihtoehtoisten maksukanavien, PTT -toimistojen, ja kaikkien verotoimistojen kautta. Vuokratuloveron laskeminen tarkoittaa, että vuokratulon kokonaismäärästä vähennetään vapautetut osuudet, määritetään jäljellä olevalle osuudelle kulut ja vähennetään ne perusteesta. Tulovero lasketaan sitten sovellettavien hakasulkujen perusteella, ja vuosiilmoituksesta maksetaan lisäksi leimavero.

Kenen tulee ilmoittaa vuokratulot vuonna 2024?

Yli 21 000 Turkin liiran vuokratulot 1.1.–31.12.2023 ovat kiinteistöjen omistajille verollisia. Poikkeus myönnetään vain yhden asunnon osalta talossa. Vuokratulon ilmoittamatta jättäminen tai ali-ilmoitus mitätöi vapautuksen. Useiden vuokra-asuntojen omistajien tulee huomioida, että vain yksi kiinteistö voi olla oikeutettu vapautukseen. Sitä vastoin liiketilan vuokratulon ilmoitusrajan ylittäminen ei vähennä vapautusastetta.


Kiinteistöjen omistajien on ymmärrettävä vuokratuloveroilmoituksen tiedot ennen vuoden 2024 määräaikaa. Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa poikkeuksien menettämiseen ja mahdollisiin seuraamuksiin. Pysy ajan tasalla, laske ahkerasti ja pidä kiinni määräajoista varmistaaksesi sujuvan verokauden.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

 1. Mikä on vuokratuloveron ensimmäisen erän määräaika vuonna 2024?
  • Ensimmäinen erä leimaveron kanssa on maksettava 31. maaliskuuta mennessä.
 2. Voinko käyttää vapautusprosenttia useisiin vuokratuloja tuottaviin asuntoihin?
  • Ei, verovapaus koskee vain yhtä asuntoa.
 3. Miten voin maksaa vuokratuloveroni Turkissa?
  • Veronmaksajat voivat käyttää erilaisia tapoja, kuten interaktiivista verotoimistoa, RA-mobiilisovellusta, sopimuspankkikonttoreita ja vaihtoehtoisia maksukanavia.
 4. Ilmoitusrajan ylittäminen vähentää varmasti liiketilan vuokratulon vapautusta.
  • Liiketilan vuokratulon ilmoitusraja ei vaikuta vapautusasteeseen.
 5. Mitä tapahtuu, jos en ilmoita tai ali-ilmoita vuokratuloani?
  • Ilmoittamatta jättäminen tai ali-ilmoitus johtaa vapautusten menettämiseen ja voi johtaa seuraamuksiin.

Compare listings

Compare