Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Vuokran 25 % rajan poistaminen

Removal of the 25% limit on rentals

Last Updated on 5 tammikuun, 2024 by tuula

Vuokran 25 % rajan poistaminen Turkissa!

Taloustieteilijä Nedim Türkmen mainitsi tämänpäiväisessä kolumnissaan, että Valtionvarainministeri Mehmet Şimşek ilmoitti suljetuissa ovissa lehdistön kanssa pidetyssä kokouksessa koskien vuokran 25 % rajan poistaminen Turkissa.

Varsinkin suurimmissa kaupungeissa asuntojen vuokrahinnat ovat nousseet nopeasti. Hallitus otti kuitenkin 1.7.2022 käyttöön 25 % rajan asuntojen vuokralle. Tämä päätös johti konflikteihin joidenkin vuokranantajien ja vuokralaisten välillä, mikä johti lukuisiin välikohtauksiin. Ekonomisti Nedim Türkmen syventyi aiheeseen tämänpäiväisessä kolumnissaan.

Kolumnissaan Nedim Türkmen dokumentoi muistiinpanoja suljettujen ovien tapaamisesta ministeri Mehmet Şimşekin ja liike-elämän edustajien välillä. Türkmen totesi, että Şimşek ilmoitti poistavansa asumisen 25 prosentin vuokrankorotusrajan.

Viime hetken lausunnot MEHMET ŞİMŞEKilta

Türkmen ilmaisi: ”Haluan jakaa tärkeitä aiheita, jotka pääteltiin vastauksista, jotka hän antoi hänelle osoitettuihin kysymyksiin suljetuin ovin illallisella kolme päivää sitten liike- ja rahoitusmaailman edustajien kanssa”, huomautti myös, että hän ja kolme kokoukseen osallistuneet ystävät keräsivät jaetut muistiinpanot.

Ilmaisten täyden tukensa presidentti Erdoğanin toteuttamalle ohjelmalle, Türkmen sanoi: ”Uskokaa tai älkää, en voi ymmärtää odotuksianne vaalien jälkeisistä asioista. Tämä ohjelma jatkuu samanlaisena vaalien jälkeen; toteutamme sen kärsivällisesti ja määrätietoisesti.”

25% RAJAA EI PIDENNETÄ!

Tele1 kertoi, että 1.7.2024 umpeutuvan 25 prosentin rajan asuntojen vuokrankorotuksille asettamaa asetusta ei jatketa tulevalla kaudella, koska sitä ei tarvita. Hallitus suunnittelee yksilön ensi- ja kakkosasunnoille erilaisia veroprosentteja kiinteistön arvon perusteella. Suunnitelmassa tarkastellaan yritysten investointihankkeita, joissa myönnetään Investment Commitment Advance (YTAK) luottoa välittäjäpankkien kautta niille, joiden investointien kokonaismäärä on vähintään 1 miljardi Turkin liiraa. Laina-aika on enintään 10 vuotta.

”Me emme perusta hinnoitteluamme ja tulevaisuuden odotustamme menneeseen inflaatioon vaan odotettuun inflaatioon. Jatkamme reservien keräämistä. Merkittävin syy vaihtotaseen vajeeseen on kullan tuontimme, joka oli 30 miljardia dollaria. Kun korkean inflaation kuukaudet jätetään laskelmasta pois, inflaatio laskee vuoden 2024 toisella puoliskolla.”

”Pankkiirit täällä ovat kaikki hyviä ihmisiä, mutta jos emme aseta heille sääntöjä, he eivät ajattele maan hyvää; he tekevät mitä tietävät. Raaka-aineiden ja puolivalmiiden tuonnin korkeiden tullien alentaminen ei ole tässä vaiheessa mahdollista”, hän lisäsi.

Compare listings

Compare