Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Ulkomaiset sijoittajat palaavat Turkkiin

Foreign Investors Flock Back to Turkey

Last Updated on 27 toukokuun, 2024 by tuula

Ulkomaiset sijoittajat palaavat Turkkiin: Vanguard näkee mahdollisuuden

Asiantuntijoiden ja analyytikoiden mukaan ulkomaiset sijoittajat palaavat Turkkiin. He lisäävät osallistumistaan maahan ja keskittyvät paikallisiin joukkovelkakirjoihin ja luottoriskinvaihtosopimuksiin (CDS), kun maan rahapolitiikan normalisointi jatkuu.

Melkein vuosi sitten presidentti Recep Tayyip Erdoğan, tuoreena vaalivoittona, hyväksyi merkittäviä koronnostoja hillitäkseen rehottavaa inflaatiota, mikä merkitsi merkittävää muutosta vuosien löyhästä rahapolitiikasta. Viime vuoden kesäkuusta lähtien keskuspankki on nostanut ohjauskorkoaan yhteensä 4 150 peruspistettä. Äskettäisessä politiikkakokouksessaan pankki piti pääkoron 50 prosentissa, kuten ennakoitiin, mutta pysyi varovaisena inflaatioriskien suhteen.

Sijoittajat palaavat aggressiivisesti – sisäänvirtausluvut ovat vaikuttavia”, sanoi Nick Eisinger, Emerging Markets Active Fixed Income -yksikön johtaja Vanguardissa, joka hallinnoi yli 7 biljoonan dollarin omaisuutta. ”Olemme nousujohteisia Turkin liiran ja paikallisten joukkolainojen suhteen, vaikkakin vaatimattomasti, ja olemme melko nousevia luottojen suhteen”, hän lisäsi viitaten Turkin kovan valuutan velkaan.

Turkin markkinoiden renessanssi

Citin analyytikot toistavat tämän mielipiteen ja huomauttavat, että politiikan muutos on lisännyt kiinnostusta Turkin omaisuutta kohtaan. ”Näemme nykyisen ajanjakson Turkin markkinoiden renessanssina paikallisilla, ulkoisilla, yritysluotto- ja osakemarkkinoilla”, kirjoitti Citin Luis Costa huomautuksessa asiakkaille.

Turkin omaisuuserät ovat kokeneet laajan nousun, ja maan pääosakeindeksi on noussut yli 46 % vuoden alusta lähtien, mikä johtuu pankkisektorin noin 80 % noususta. Kotimaiset valtionlainat ovat tuottaneet yli 4 % tähän päivään mennessä, mikä ylittää merkittävästi laajemman JPMorgan GBI-EM Global Diversified -indeksin, joka on tuottanut alle 1 %.

Alkuperäisen ulkomaisen kiinnostuksen aallon jälkeen marraskuussa, innostus Turkin joukkovelkakirjalainoja kohtaan kylmeni, mutta syttyi uudelleen maaliskuun 500 peruspisteen koronnoston ja 31. maaliskuuta pidettyjen paikallisvaalien jälkeen.

Liiran vakauttaminen

Turkin kovan valuutan velka on palannut 2,4 %, mikä on linjassa laajemman JPMorgan EMBI Global Diversified -indeksin kanssa. Viimeisten 12 kuukauden aikana Turkin tuotto oli kuitenkin 24,6 %, mikä on yli kaksinkertainen laajempaan indeksiin verrattuna.

Vaikka liira on heikentynyt yli 8 % dollaria vastaan tänä vuonna, se on vakiintunut ennätysmatalalle huhtikuun puolivälissä. Vanguardin Eisinger totesi, että rahaolosuhteet ovat nyt melko tiukat, ja dollarin purkaminen on käynnissä. ”Reaalisesti valuutta vahvistuu, mikä on hyödyllistä, koska se auttaa ankkuroimaan inflaatiota”, hän sanoi.

Osakkeiden osalta Citi on omaksunut neutraalin kannan pankkeja kohtaan merkittävän osakemarkkinoiden rallin jälkeen. Turkin pankkiliiton puheenjohtaja Alparslan Çakar vahvisti pankkisektorin vahvuuden vetoamalla järjestämättömien lainojen alhaisiin korkoihin ja vahvaan omaisuuden laatuun.

Tulevaisuudessa Eisinger ehdotti, että CDS, jota käytetään maksukyvyttömyysriskin varalta, voisi olla sijoittajien seuraava suuri kauppa. Turkin viiden vuoden CDS oli torstaina 264 peruspisteessä, mikä on merkittävästi alhaisempi kuin vuosi sitten 673 peruspistettä. ”Turkin CDS voi helposti pudota 225:een, jos olosuhteet ovat oikeat – se on merkittävä kauppa”, Eisinger sanoi. ”Tähän investoimalla voi saada merkittävää tuottoa, jos se onnistuu.”

Compare listings

Compare