Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Ulkomaiset sijoitukset Turkkiin

Türkiye'deki Yabancı Yatırımlar Artıyor

Last Updated on 11 kesäkuun, 2024 by tuula

Ulkomaiset sijoitukset Turkkiin – Viralliset luvut

Turkin virallisten tilastojen mukaan ulkomaiset sijoitukset Turkkiin kasvoivat eksponentiaalisesti vuosina 2003–2017. Ulkomaalaiset ostivat Turkista kiinteistöjä 42 miljardin dollarin arvosta. Kiinteistöalalla ulkomaalaisten kiinnostus lisääntyi merkittävästi ennen vuotta 2013, kun uusi laki poisti tarpeen vastavuoroisille ostooikeuksille kansojen välillä, mikä helpotti Lähi-idän ostajien ostamista Turkissa. Vuonna 2003 myynti ulkomaisille ostajille oli 998 miljoonaa dollaria, mutta se nousi pilviin 4,64 miljardiin dollariin vuonna 2017. Viimeisten 5 vuoden aikana yli 99 650 asuntoa myytiin muille kuin Turkin kansalaisille. Alan asiantuntijat ennustavat, että kokonaismyynti voi nousta 50 miljardiin vuoteen 2019 mennessä Turkin liiran nykyisen arvon perusteella.

Vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä ulkomaisten kiinteistöjen ostot Turkissa kasvoivat 20 % edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä luku nousi huhtikuussa 25 prosenttiin, ja ulkomaalaiset ostivat yhteensä 2043 asuntoa. Yleisimmät kansallisuudet näiden ostajien joukossa olivat irakilaiset, saudit, iranilaiset, kuwaitilaiset ja venäläiset. Trendi pysyi tasaisena, sillä kaksi kohdetta säilyi suosituimpana ulkomaisten ostajien keskuudessa. Antalya ja Istanbul ovat edelleen ulkomaisten investointien huipussaan Turkin kiinteistöalalla.

Istanbul

Istanbul on pitkään ollut sekä ulkomaisten että paikallisten kiinteistönostajien paras valinta. Kaupunki kokee nopean kasvun uusien ja esirakentamista varten. Monet näistä hankkeista keskittyvät kaupungin keskustan laitamille, erityisesti Euroopan puolelle, jonne tulee myös uusi Istanbulin kolmas lentoasema, josta tulee yksi maailman suurimmista matkailukeskuksista.

Antalya

Antalyan alue, joka on turistien ja ulkomaalaisten paras valinta, kattaa pienemmät rannikkokohteet Belek, Kemer, Kaş, Kalkan ja Siden sekä Alanyan suuremmat alueet ja keskustan kaupunki. Sen eloisa, monikulttuurinen ympäristö vetoaa monenlaisiin ulkomaalaisiin, erityisesti venäläisiin, saksalaisiin, itäeurooppalaisiin ja britteihin.

Compare listings

Compare