Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Matkailun vuosisata -projekti

The "Century of Tourism" Project

Last Updated on 3 kesäkuun, 2024 by tuula

Matkailun laajentaminen ympäri vuoden: Matkailun vuosisata -projekti

Turkin matkatoimistojen liitto (TÜRSAB) on yhteistyössä kulttuuri- ja matkailuministeriön kanssa käynnistänyt kunnianhimoisen aloitteen nimeltä Matkailun vuosisata -projekti. Tämän aloitteen tavoitteena on muuttaa Turkin matkailumaisemaa edistämällä ympärivuotista matkailua ja houkuttelemalla maahan korkeatuloisia vierailijoita. Hanke on linjassa presidentti Recep Tayyip Erdoğanin vision kanssa parantaa ja monipuolistaa Turkin matkailutarjontaa.

Projektin tavoitteet ja visio

”Century of Tourism” -hankkeen tavoitteena on edistää ympärivuotista matkailua sen sijaan, että keskittyisi vain sesonkiin. TÜRSAB, jolla on laaja 15 000 matkatoimiston ja 37 alueellisen edustajan verkosto, keskittyy yhdelle alueelle neljän kuukauden välein. Tämä strateginen lähestymistapa varmistaa, että jokainen alue saa kohtuullisen osuutensa matkailusta, mikä edistää vierailijoiden tasapainoisempaa jakautumista koko maassa.

Keskeiset tavoitteet

Ympärivuotinen matkailu

TÜRSABin puheenjohtaja Firuz Bağlıkaya korosti tavoitetta levittää matkailua läpi vuoden.

Puheenjohtaja korosti Turkin etua kilpailijoihin nähden ja totesi, että turistit voivat nauttia maan tarjonnasta kaikkina neljänä vuodenaikana. Turkissa ruuhka-ajan ulkopuolella (tammikuussa, helmikuussa, maaliskuussa, marraskuussa ja joulukuussa) vierailevien matkailijoiden määrä on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin sen potentiaali. Näinä kuukausina Turkissa vierailee 14,5 miljoonaa vierailijaa, mikä on 29 prosenttia kaikista vierailijoista, kun Espanjan 31,2 miljoonaa kävijää samalla ajanjaksolla.

Hankkeen tavoitteena on lisätä Turkissa vierailevien matkailijoiden määrää perinteisen meri-hiekka-aurinkokauden ulkopuolella ja siten maksimoida maan matkailupotentiaali läpi vuoden.

Korkean tulotason turistien houkutteleminen

Toinen ensisijainen tavoite on houkutella lisää korkeatuloisia turisteja. Keskittymällä korkeatasoiseen matkailutarjontaan ja parantamalla palvelujen laatua Turkki pyrkii houkuttelemaan vierailijoita, jotka ovat valmiita maksamaan enemmän, mikä lisää matkailun yleistä taloudellista vaikutusta.

Turistien alueellinen jakelu

Tällä hetkellä suurin osa turisteista kerääntyy muutamiin hotspoteihin, kuten Istanbuliin, Antalyaan, Muğlaan ja İzmiriin, jotka vastaanottavat yhdessä 75 prosenttia maan turisteista. Loput 25 % jakautuvat muille alueille. ”Century of Tourism” -hankkeen tavoitteena on edistää vähemmän tunnettuja kohteita matkailuetujen tasapuolisemman jakautumisen vuoksi.

Toteutusstrategia

Alueellinen painopiste

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi TÜRSAB toteuttaa kiertävän fokusstrategian, joka keskittyy eri alueelle neljän kuukauden välein. Tämä lähestymistapa mahdollistaa kohdistetun markkinoinnin ja kehitystyön varmistaen, että kunkin alueen ainutlaatuiset nähtävyydet ja tarjoukset tulevat esiin.

Matkailuinfrastruktuurin parantaminen

Matkailuinfrastruktuurin parantamiseen panostetaan koko maassa. Tämä sisältää uusien nähtävyyksien kehittämisen, kulkuyhteyksien parantamisen sekä majoitus- ja palvelulaadun parantamisen.

Markkinointi ja edistäminen

Turkki käynnistää kattavan markkinointi- ja myynninedistämiskampanjan. Tämä edellyttää kotimaisia ​​ja kansainvälisiä ponnisteluja digitaalisen markkinoinnin, sosiaalisen median ja perinteisen median avulla potentiaalisten matkailijoiden tavoittamiseksi.

Odotettu vaikutus

Matkailukauden pidentäminen ja korkeatuloisten vierailijoiden houkutteleminen matkailutulojen kasvattamiseksi ja maan talouskasvun edistämiseksi. Lisäksi alueellinen fokus auttaa kehittämään vähemmän tunnettuja alueita ja edistämään tasapainoista talouskehitystä koko maassa.

”Century of Tourism” -hanke edustaa rohkeaa ja eteenpäin suuntautuvaa lähestymistapaa Turkin matkailualan kehittämiseen. Edistämällä ympärivuotista matkailua ja houkuttelemalla korkeatuloisia vierailijoita, TÜRSAB pyrkii vapauttamaan Turkin täyden matkailupotentiaalin. Tämä aloite lupaa muuttaa matkailumaisemaa ja varmistaa, että jokainen alue hyötyy matkailun tuomista taloudellisista mahdollisuuksista. Kun Turkki siirtyy toiselle vuosisadalle, ”Century of Tourism” -hanke osoittaa maan omistautumista kasvulle ja innovaatioille.

Compare listings

Compare