Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkki loistaa maailman johtavana sinilippurannoissa

Turkey Shines as Global Leader in Blue Flag Beaches

Last Updated on 27 toukokuun, 2024 by tuula

Turkki loistaa maailman johtavana sinilippurannoissa

Turkki on jälleen kerran varmistanut paikkansa sinilippurannoilla maailmanlaajuisesti kolmanneksi sijoittuneena maana, ja sillä on ylpeänä 567 sinilippu-merkittyä rantaa tänä vuonna. Turkin kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Ersoy jakoi uutisen sosiaalisessa mediassa X juhlistaen maan jatkuvaa menestystä Blue Flag -palkinnoissa. Hän korosti, että Turkki loistaa maailman johtavana sinilippurannoissa ja on päättänyt nousta kärkeen tulevaisuudessa.

Mitä ovat Blue Flag -palkinnot?

Blue Flag -palkinnot, joita valvoo Kööpenhaminassa, Tanskassa sijaitseva Foundation for Environmental Education (FEE), tunnustetaan rannoille, jotka täyttävät korkeat puhtaus- ja turvallisuusstandardit. Tämä arvostettu titteli on osoitus palkittujen rantojen laatu- ja ympäristöstandardeista.

Turkin edistyminen ja sitoutuminen

Ministeri Ersoy korosti hallituksen jatkuvaa pyrkimystä lisätä sinilippurantojen määrää. Tänä vuonna 16 uutta rantaa Turkissa sai Sinilippu-statuksen, mikä kuvastaa maan sitoutumista rannikkoalueidensa parantamiseen.

”Siniliput sopivat rannoillemme erittäin hyvin. Tänä vuonna maamme on ylpeänä saanut Sinisen lipun 567 rannalle, 27 venesatamaan, 18 matkailuveneelle ja yhdeksälle yksittäiselle huviveneelle”, Ersoy korosti.

Maailmanlaajuinen ranking

Tällä hetkellä Espanja on sinilippurantojen kärjessä, ja sen jälkeen toisella sijalla on Kreikka. Turkki on ylpeänä kolmas ja sen jälkeen Italia ja Ranska neljännellä ja viidennellä sijalla.

Alueelliset kohokohdat: Antalya on edelläkävijä

Antalya on edelleen Turkin johtava sinilippurantojen maakunta, ja vaikuttavat 233 rantaa on saanut tämän nimityksen, mukaan lukien Alanya. Muita merkittäviä maakuntia ovat Mugla, jossa on 112 sinilippurantaa, ja Izmir, jossa on 64 rantaa.

Uusia sinilippurantoja on lisätty tänä vuonna eri provinsseihin, mukaan lukien Istanbul, Balikesir, Aydın, Antalya, Mugla, Izmir, Canakkale, Tekirdag, Bursa, Kirklareli ja Yalova. Tästä kasvusta huolimatta eräät viime vuonna listalla olleet maakunnat, kuten Sakarya, Duzce ja Edirne, eivät saaneet uusia lisäyksiä.

Ympäristönsuojelun perintö

Sinilippu-ohjelma aloitettiin Turkissa vuonna 1993 sen jälkeen, kun Euroopan unioni oli nimennyt vuoden 1987 ympäristövuodeksi. Aloitteen tavoitteena on suojella kansanterveyttä ja edistää ympäristökasvatusta ja -tietoisuutta.

Sinilippurantojen on täytettävä 33 tiukkaa kriteeriä, kun taas venesatamat arvioidaan 38 kriteerillä, matkailuveneet 51 ja yksittäiset huviveneet neljällä kriteerillä sekä 16 käyttäytymissääntöä. Näitä ovat säännöllinen veden laadun analysointi, asianmukainen jäteveden käsittely, herkkien luonnonalueiden suojelu, hengenpelastajien ja ensiapuvälineiden saatavuus, pelastussuunnitelmat, vammaisten tilat, jätteiden lajittelu sekä ympäristökasvatus ja tiedotus. Myös venesatamia ja matkailuveneitä arvioidaan yritysten yhteiskuntavastuun ja yleisön sitoutumisen perusteella.

Katse eteenpäin

Turkin vaikuttava ennätys ja jatkuva omistautuminen sinilippurantojen parantamiseen ja laajentamiseen osoittavat sen sitoutumisen ympäristön erinomaisuuteen ja matkailun laatuun. Kun maa pyrkii kärkeen, sen kauniit ja hyvin hoidetut rannat houkuttelevat epäilemättä edelleen vierailijoita ympäri maailmaa.

Compare listings

Compare