Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Turkki nousee Etelä-Euroopan johtavaksi matkailukohteeksi

Turkey Emerges as Southern Europe's Leading Tourism Destination

Last Updated on 27 toukokuun, 2024 by tuula

Turkki nousee Etelä-Euroopan johtavaksi matkailukohteeksi

Turkki on vakiinnuttanut asemansa parhaiten menestyvänä matkailumaana, sekä maailmanlaajuisesti että Euroopassa Travel and Tourism Development Index (TTDI) 2024 -raportin mukaan Turkki nousee Etelä-Euroopan johtavaksi matkailukohteeksi.

Uusin indeksi, jonka World Economic Forum (WEF) julkaisi yhteistyössä Surreyn yliopiston kanssa, korostaa Turkin merkittävää edistystä matkailualalla. Turkki nousi kahdeksan sijaa edellisvuodesta ja on nyt sijalla 29, 119 maan joukossa.

Merkittäviä parannuksia ja maailmanlaajuista tunnustusta

Vaikuttavalla 4,39 prosentin tuloksella Turkki ylitti maailmanlaajuisen keskiarvon 10,6 prosentilla ja Euroopan keskiarvon 3 prosentilla. Tämä saavutus asettaa Turkin Etelä-Euroopan johtavaksi maaksi, ennen muita merkittäviä kohteita, kuten Kroatia, Italia, Malta ja Espanja.

Hyppy priorisoinnissa ja infrastruktuurissa

Yksi Turkin erottuvista mittareista on matkailun ja turismin priorisointi, jossa se teki huomattavan 14 prosentin parannuksen. Tämän harppauksen myötä Turkki on noussut 18 paikkaa maailman toiseksi korkeimmaksi tällä indikaattorilla. Lisäksi Turkin lentoliikenneinfrastruktuuri on edistynyt merkittävästi ja on noussut 10 paikkaa ja varmistaa 8. sijan maailmanlaajuisesti.

Kulttuuri- ja luonnonrikkaudet

Turkin rikas kulttuuriperintö on edelleen vahvana puolena ja säilyttää 13. sijansa kulttuuriomaisuusindikaattorissa. Maa edistyi myös muiden kuin vapaa-ajan resurssien osalta noustaen seitsemän paikkaa 16. sijalle. Luonnonvaroista mitattuna Turkki nousi 24 sijalle ja on nyt 32. sijalla maailmanlaajuisesti.

Kestävä kehitys ja tulevaisuudennäkymät

WEF:n päivitetty indeksi, joka painottaa kestävyyttä enemmän kuin koskaan, kuvastaa Turkin jatkuvaa pyrkimystä kehittää kestävää matkailualaa. Raportissa yksilöidään kehittämiskohteita, kuten hintakilpailukyky, matkailupalvelut, infrastruktuuri, turvallisuus, henkilöresurssit, kysynnän kestävyys ja liiketoimintaympäristö.

Turkin vaikuttava nousu TTDI-rankingissa osoittaa sen sitoutumisen matkailu- ja turismialan tehostamiseen. ”Jatkuvilla parannuksilla ja kestävyyteen keskittymällä Turkin on määrä vahvistaa asemaansa johtavana kohteena Etelä-Euroopassa ja sen ulkopuolella.”

Compare listings

Compare