Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Alanya Atatürk Koti Museo

Alanya Atatürk House Museum

Last Updated on 3 tammikuun, 2024 by tuula

Tutustu historiaan: Antalya Alanya Atatürk Koti Museo

Aloita kiehtova matka ajassa ja kohtaa Antalya Alanya Atatürk Koti Museo. Tämä asuinpaikka on osoitus merkittävästä historiallisesta hetkestä – Mustafa Kemal Atatürkin oleskelusta hänen vieraillessaan Alanyassa 18. helmikuuta 1935. Alun perin puukauppias M. Tevfik Azakoğlun asuinpaikkana Şekerhanen kaupunginosassa sijaitseva talo kehittyi kulttuurin säilyttämisen symboliksi sen jälkeen, kun Rıfat Azakoğlu lahjoitti sen avokätisesti kulttuuriministeriölle. Myöhemmin vuonna 1987 talolle tehtiin huolellinen kunnostus.

Nyt nimellä “Alanya Atatürk House,” tunnettu kolmikerroksinen perinteinen alanyalainen kartano seisoo ylpeänä ja esittelee menneen aikakauden arkkitehtonista eleganssia. Vaikka sen tarkka rakennusaika on edelleen mysteeri, talon katsotaan johtuvan Beyri Ustan käsityöstä.

Matka läpi talon

Kun astut sisään kaksisiipisestä rautaovesta eteläpuolen puutarhasta, astut historiaan. Pohjakerros, entinen navetta ja varasto, jossa on savilattia, luo alustan odottavalle kulttuurimatkalle. Ensimmäisen ja toisen kerroksen viisi huonetta ja runkohuone tarjoavat kurkistuksen menneisyyteen ja tarjoavat viihtyisän asuintilan, joka ottaa huomioon Alanyan ilmastolliset vivahteet. Etujulkisivusta avautuu lumoava näkymä historialliseen Alanyan linnaan, mikä lisää taloon ylimääräistä charmia.

Kiinteäksi kulttuuriomaisuudeksi rekisteröity Alanya Atatürk House on historian aarreaitta. Pohjakerroksessa on Atatürkin käyttämiä henkilökohtaisia esineitä, mukaan lukien hänen liivinsä ja harjapaita, jotka muodostavat konkreettisen yhteyden suureen johtajaan. Alemman ja ylemmän kerroksen huolella järjestelemällä tiimi luo muistutuksen perinteiseen alanyalaiseen taloon esittelemällä näyttelyitä, jotka perehtyvät alanyalaisiin häihin, illallisiin ja lasten leikkeihin. Alemmassa kerroksessa sijaitsevassa Cine-vision huoneessa voit uppoutua Atatürk-dokumentteihin, mikä lisää vierailuusi dynaamista kerrosta.

Kun astut toiseen kerrokseen, löydät vitriinit, jotka on koristeltu etnografisilla esineillä – kirjontanäytteistä vaatteisiin, koruihin ja aseisiin – jotka kertovat tarinan Alanyasta ja sen ympäristöstä.

Sisäänpääsy Alanya Atatürk House Museum on matka ajassa, ja se on ilmainen. Vierailuajat voivat vaihdella vuodenaikojen mukaan, joten muista kysyä tarkempia tietoja. Aloita rikastuttava kokemus paljastamalla historian ja kulttuuriperinnön kerrokset tämän ainutlaatuisen museon seinien sisällä. Astu menneisyyteen ja anna Alanya Atatürk Housen olla oppaasi.

Compare listings

Compare